Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory tak, jak ho známe. Novou limitovanou edicí Mercedesu-AMG G 63 pro specifický trh budí rozruch

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Známý německý úpravce luxusních vozů Mansory přichází na trh ve Spojených Arabských Emirátech s limitovanou edicí Mercedesu-AMG G63. A jak jsme již u tohoto výrobce zvyklí, chladným vás rozhodně nenechá.

Na oslavu 50. výročí vzniku Spojených Arabských Emirátu vytvořilo Mansory model s přesným názvem „Mercedes-AMG G63 P900 Limited Edition 50th UAE by Mansory“. Jak je tedy již z názvu patrné, tato limitovaná edice bude k dostání pouze ve Spojených Arabských Emirátech (dále SAE).

Video se připravuje ...

V nově otevřeném showroomu Mansory v Dubaji si již tento model můžete prohlédnout. V exteriéru vůz vynikne černo-fialovou kombinací. Na krytu rezervy pak najdeme symbolicky mapu SAE, která se dále objevuje v interiéru nebo logu Mansory. Dále se úpravce „vyřádil“ na exteriéru v podobě nové kapoty, nárazníků nebo zadního křídla v karbonu včetně aerodynamických úprav pro lepší proudění vzduchu.

Při pohledu do interiéru vás možná napadne, že koukáte spíše na limitovanou edici basketbalového týmu z NBA, Los Angeles Lakers. K černo-fialové exteriérové kombinaci tu totiž máme žluto-fialový interiér s dominancí prvně jmenované barvy. I v interiéru nalezneme karbon, konkrétně na středové konzoli, přístrojové desce a volantu.

Limitovaný model samozřejmě prošel i výkonovou úpravou. Ve standardní G 63 nalezneme čtyřlitrový osmiválec o výkonu 585 koní (850 Nm), „Mercedes-AMG G63 P900 Limited Edition 50th UAE by Mansory“ nabízí při stejném objemu brutálních 900 koní (a 1200 Nm točivého momentu).

Cenu tohoto exkluzivního kousku Mansory prozatím nezveřejnil, nicméně očekáváme, že pro zájemce o toto „géčko“ nebude cenovka zásadním parametrem.

Autor: Dominik Kovář

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
5. 1. 2022 20:47
Tak samozřejmě:-)
Auto pro homosexuála :-!
4. 1. 2022 16:16
kupodivu,
není to tak hrozné. ale: barvu to mohlo mít jen tu fialovou. dvoubarevný interiér mi taky moc nevoní. kola bych si určitě uměl představit jinačí. nicméně pan Lorenc z Arábie má vkus nepochybně odlišný a třeba mu to bude vyhovovat...