Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Desetiválcová F1 Ferrari F300 Michaela Schumachera je na prodej!

Filip Melich
Diskuze (0)

Nestává se každý den, že je na prodej monopost formule 1. A když je tím monopostem desetiválcové Ferrari F300, se kterým jezdil Michael Schumacher, jde o skutečně výjimečnou událost.

Mezi fanoušky motoristického sportu nejoblíbenější období formule 1 patří to s desetiválcovými monoposty a Michaelem Schumacherem ve startovním poli. A právě z této éry, konkrétně ze sezóny 1998, pochází Ferrari F300, které je momentálně na prodej. Dle prodejního inzerátu si s ním Michael Schumacher vyjel pole position v kvalifikaci před Velkou cenou Lucemburska 1998, která se jela na německém okruhu Nürburgring.

Video se připravuje ...

V téže kvalifikaci si Mika Häkkinen s monopostem McLaren-Mercedes vyjel třetí pozici. Následný závod vyhrál právě Häkkinen, díky čemuž do závěrečného závodu sezóny na okruhu Suzuka vstupoval se čtyřbodovým náskokem před Schumacherem. V kvalifikaci před Velkou cenou Japonska si Michael Schumacher s prodávaným Ferrari F300 opět vyjel pole position. Z té se ale záhy propadl na konec startovního pole, když mu v úvodu závodu nerozpojila spojka a zhasl motor.

Následovala stíhací jízda, během níž se probojoval na třetí pozici. Poté ale Schumacher projel pozůstatky z předchozí kolize dvou jiných vozů. V tu chvíli došlo k poškození zadní pneumatiky, čehož si bohužel kvůli problémům s předním obutím nevšiml – sjetá plocha na přední pneumatice totiž způsobovala silné vibrace. Zadní pneumatika tak během tří kol splaskla a Schumacher závod nedokončil.

Titul šampiona roku 1998 si ve výsledku připsal Mika Häkkinen. Schumacher k tomu řekl. „V první řadě chci pogratulovat Häkkinenovi a jeho týmu. Během sezóny podávali lepší výkony, takže si titul zaslouží. Myslím, že jsme titul neztratili v Suzuce, ale už v úvodu sezóny, kdy jsme zůstávali příliš pozadu. Nejsem moc zklamaný, protože si myslím, že tým může být hrdý na to, čeho jsme v této sezóně dosáhli.“

Vůz, ve kterém Michael Schumacher v roce 1998 přišel o titul šampiona, může být váš. Jeho Ferrari F300 je aktuálně nabízeno k prodeji skrze duPont Registry za 4,9 milionu dolarů (114,6 milionů korun).

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme