Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designér Mercedesu Bruno Sacco vstoupil do automobilové síně slávy

Ondřej Láník
Diskuze (23)
Design automobilů Mercedes-Benz byl čtyři desítky let tvořen výjimečným italským designérem Brunem Saccem. Jeho celoživotní dílo bylo oceněno uvedením do automobilové síně slávy v kolébce velkosériově vyráběného automobilu - v americkém Detroitu.

Bruno Sacco narozený v Udine na severu Itálie v roce 1933 vystudoval v Turíně a již během studií se začal zabývat zakázkami pro karosárny Ghia a později Pininfarina. Pro automobilku DaimlerChrysler začal pracovat od roku 1958 a na rozdíl od řady jiných slavných osobností designu zůstal značce věrný desítky let. Mezi první vozy, jejichž design Sacco ovlivnil patřily limuzíny Mercedes-Benz 600 a roadstery 280 SL, ale také experimentální vozy C-111 (I, II a III). K legendárním vozům, které vznikly pod vedením Sacca patří řady W123, revoluční Mercedes-Benz 190 E, třídy S (W126, W140, W220), SL (R129) a také třída A (W168), která před deseti lety vzbudila tolik rozruchu.

Bruno Sacco působil u Mercedesu jako šéfdesignér do roku 1999, kdy odešel do důchodu.

Ondřej Láník
Diskuze (23)
9. 10. 2006 22:52
Re: K1
Ozzy je záhadnej jak egyptská pyramida. Mám obavu, aby nebyl taky tak natvrdlej... ;-) On ti nemůže napsat, co cení... pochop... to bychom zjistili, že umí chválit pouze vlastní auto... tipnu si, že 599 GTB Fiorano to nebude... :-) P.S. co si máme myslet o člověku z Evropy, jenž nepovažuje (třeba některé) produkty BMW i Mercedes za skvosty? Teď, teď jsi mu zavařil... Ozzy hledá v katalogu - auta světa 2006 - nějakej drahej bourák... Počítám, že na náš vrhne nějaký Ferrari, nebo Astona... Aniž by tušil, že kvalita designu je od premiového segmentu výše v jedné kvalitativní rovině... Jinak je Ozzy poměrně neškodnej. Poměrně. Občas kope, ale nemá to úroveň ani obsah. Poznáš to sám ;-) :yes:
9. 10. 2006 13:59
Re: K1
:yes:
9. 10. 2006 12:28
Re: OT: SAKO... KRAVATA A MODROBÍLÁ VRTULKA
Vždycky bude méně těch elegantních a více těch traktoristů :-) (nic proti nim) "A tak to ma byt" :-) ;-) :yes: P.S. Žádná gondolence...oslava klasy. :yes:
9. 10. 2006 12:26
Re: OT: SAKO... KRAVATA A MODROBÍLÁ VRTULKA
Jistě... :yes:
9. 10. 2006 10:44
Re: OT: SAKO... KRAVATA A MODROBÍLÁ VRTULKA
Dnes je tu den Mistra Sacca... byly dny, kdy jsem tu psal o "Bangleovu kladivu", které pohnulo autosvětem... jistě. Ale dnes, dnes bych to prostě nechal ve prospěch B. Sacca. P.S. Design Mercedesu i BMW cením velmi, opravdu velmi vysoko... obě automobilky jsou hvězdným nebem. To je snad jasné každému. Neboť... jak Mercedes tak BMW vypadají přesně tak, jak vypadat mají... kdo jiný tohle může 50 let tvrdit bez začervenání... Tahle poslední věta, není tak hloupá, jak se na první pohled může zdát... :-) ;-)