Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designér se pokusil spravit vzhled nového BMW iX. Povedlo se mu to?

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Poslední novinky automobilky BMW nabízejí design, který rozděluje nejen fanoušky značky. Kvůli kontroverznímu vzhledu to schytává i elektrické SUV iX.

Před několika dny představený elektromobil má zaujmout pozici technologické vlajkové lodi značky. V jeho útrobách ostatně najdeme už pátou generaci elektrického pohonu BMW eDrive, která se skládá ze dvou elektromotorů o kombinovaném nejvyšším výkonu 370 kW (503 k) a vysokonapěťové baterie s kapacitou více než 100 kW. 

Díky této kombinaci by mělo být BMW iX schopné akcelerovat z 0 na 100 km/h pod 5 sekund, přičemž na jedno nabití zvládne absolvovat přes 600 kilometrů.

Jenže technika není tím, co veřejnost zaujalo nejvíc. Největší pozornost si vysloužil design, zejména maska s přerostlými ledvinkami, výrazně tvarovaným nárazníkem a úzkými LED světlomety.

Právě vzhled nového elektrického SUV vyvolal poměrně hlasitou kritiku, na níž automobilka BMW svérázným způsobem odpovídala na sociálních sítích. Později za svůj způsob komunikace raději omluvila.

Mezi kritiky designu modelu iX patří také designér Marouane Bembli, známý svými "napravovacími" videi na YouTube, kde vystupuje pod přezdívkou The Sketch Monkey. Podle něj německá novinka vypadá nesourodě a působí, jako by byla navržena jako elektrický spotřebič, nikoli jako auto.

A tak se pustil do práce a pokusil se design BMW iX virtuálně spravit. Jak se mu to povedlo, o tom se můžete přesvědčit ve videu.

Co myslíte, je to takhle lepší?

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - JFK
1. 4. 2021 15:16
Re: Je to hnus!
Už aby zase tyhle smradi Vejmik1 táhli zpět do pomocné školy
22. 11. 2020 09:23
Re: Soudruzi z Mnichova nějak ztrácí glanc...
Myslím, že to všechno bereš moc vážně. Mně se naopak jejich "politicky nekorektní" zprávy z automobilového světa moc líbí. Je to jako závan čerstvého vzduchu do toho odporně zatuchlého levičáckého světa! :-)
21. 11. 2020 04:57
Re: Soudruzi z Mnichova nějak ztrácí glanc...
Lži z autofora? Tak ke čtení toho odpadu se nesnížím... ;-\ :no:

Jen spekulace, překrucování a lži, plivání Poklopce a jeho knechtů mě nechává chladným. O autech nevědí zbla nic, předkládají cizí a ještě je drze mění. Zloději a špína.
21. 11. 2020 04:54
Re: číňani se smějí
Rozumíš aspoň sám sobě? ;-)
21. 11. 2020 04:53
Re: Je to hnus!
Můžeš být konkrétnější?