Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit: Lincoln Aviator - Luxus, luxus, luxus

Ladislav Čermák
Diskuze (15)
Do nejdynamičtěji se rozvíjejícího segmentu amerického trhu, mezi mid-size SUV, zamířil Ford se svou prémiovou značkou. (doplněno o 2 plakáty)

Do nejdynamičtěji se rozvíjejícího segmentu amerického trhu, mezi mid-size SUV, zamířil Ford se svou prémiovou značkou. Nový Lincoln Aviator, stejně jako větší Navigator, akcentuje především maximální komfort na dlouhých cestách. Protože jen velmi malé procento amerických SUV se podívá do terénu, je novinka postavena již na podlahové plošině normálního auta, nikoliv off-roadu.

Design předznamenává poznávací znaky budoucích Lincolnů, jako příď á la Škoda Fabia, chromový lem kolem kapoty, přes střechu, až po zadní víko, a protáhlou lemovanou masku s horizontální chromovou lištou, stejně jako koncová světla přes celou šířku auta. Charakteristický kříž 1:2 je také umístěn prakticky na každém vhodném místě.

Interiér pak obsahuje prakticky vše, co bylo dosud vymyšleno pro zpříjemnění cestování. Čtyři pasažéři sedí v pohodlných klubovkách s opěrkami nohou, mají při ruce dvě podélně posuvné schránky uprostřed, z nichž zadní obsahuje i ovládání palubních systémů, vyklápěcí stolečky či DVD obrazovky zezadu v obou předních sedačkách. K tomu se samozřejmě přidává kompletní škála elektronických systémů s vysoce kvalitní hi-fi aparaturou. K obložení interiéru bylo použito několik druhů kůže, dřeva a hliníku, vtipným detailem je podlaha z kvalitního tvrdého dřeva po celé ploše interiéru. O prosluněnou náladu se stará kompletně prosklená střecha, lemovaná dvěma decentními chromovými linkami, zrcadlovým obrazem těch vnějších. Čest názvu zase dělají ventilační otvory a čtecí lampičky, okoukané v leteckém průmyslu.

Informací o použité technice je poskrovnu, komfortní jízdu zprostředkovává šestistupňová automatická převodovka a tlumení s nastavitelnou tuhostí, ruku v ruce se systémy jízdní stability.

Ladislav Čermák
Diskuze (15)