Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dieselgate: Volkswagen dostal v Evropě více času na objasnění krize

redakce AUTO.CZ
Diskuze (59)
O prodloužení lhůty požádala sama firma. V Kaliforii musí situaci objasnit během dnešního dne.

Evropská komise poskytla německému automobilovému koncernu Volkswagen více času na předložení podrobností o nesrovnalostech v údajích o emisích oxidu uhličitého (CO2). Mluvčí komise uvedla, že firma musí požadované informace poskytnout do konce roku. O prodloužení lhůty, která vypršela ve čtvrtek, požádal Volkswagen.

Koncern začátkem listopadu přiznal, že zhruba 800.000 jeho vozů vypouští do ovzduší více emisí oxidu uhličitého, než doposud tvrdil. Evropská komise poté automobilku požádala o podrobnosti a pohrozila jí pokutou kvůli vysokým hodnotám CO2. V dopisu z 9. listopadu komise Volkswagen vyzvala, aby podrobnosti poskytl do deseti dnů.

Firmě navíc dnes vypršel konečný termín, do kterého měla v Kaliforni předložit plán na úpravu vozů umožňujících falšování emisních testů. Pokud koncern nepředstaví regulátorům uspokojivé řešení, budou mu podle agentury DPA hrozit postihy, včetně možného vyloučení problémových automobilů ze silničního provozu. Některé z téměř půl milionu postižených vozů v USA možná bude muset automobilka odkoupit. Tvrdí to šéfka kalifornského úřadu pro čisté ovzduší CARB Mary Nicholsová.

Aktuálně stále probíhá vyšetřování, přičemž do problému s emisemi nemusí být namočený pouze Volkswagen. Vyšetřovatelé amerického ministerstva spravedlnosti podle zdrojů zkoumají, zda o manipulaci s testy věděl i Bosch, či zda se na nich dokonce podílel. Společnost vyráběla klíčové součástky naftových motorů, které manipulaci s testy umožňovaly.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (59)
21. 11. 2015 22:16
vw
Takže nejdřív obrovský bublina a pak to zametáme pod koberec? Stejně dneska šidí každá automobilka. Zlatý starý auta, kde se ještě snažili o kvalitu a aby to vydrželo!
21. 11. 2015 20:11
vw
jak snadno sundat auru značce že...passat je už jen stín a škoda octávia nicota....vw se z tohoto průseru už nikdy nedostane teď je na úrovni dacie možná níž...
21. 11. 2015 12:53
Re: Od kdy
od te doby, co se zjistilo, ze fyzika si neda diktovat eurourednikem.
Re: No toto!!!
A to píse clovek s banánovou inteligencí a vlhkými banánovými sny? >:D >:D >:D
21. 11. 2015 11:19
Re: No toto!!!
IPAtlanče -nemusí . Na tebe to ůplně stačí. Víc stejně nepobereš >:D