Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: telefonování za jízdy - jak to řešíte?

Tomáš Votruba
Diskuze (74)
V roce 2012 bude třetina nově vyrobených automobilů vybavena Bluetooth handsfree. Jakým způsobem telefonujete za jízdy?

Podle agentury Strategy Analytics bude v roce 2012 třetina vyrobených aut vybavena bezdrátovým handsfree s technologií Bluetooth. Přitom v loňském roce byla Bluetooth sadou vybavena pouhá tři procenta nových vozů. Strategy Analytics uvádí, že od přelomu let 2007 a 2008 budou nové automobily častěji vybaveny Bluetooth handsfree, do té doby budou převládat klasické handsfree sady. Spolu s Bluetooth handsfree budou nové automobily stále více přímo z výroby vybaveny i navigačním systémem.

Za popularitu Bluetooth handsfree sad může podle Strategy Analytics několik faktorů: Zvyšující se povědomí zákazníků o této technologii, stále rozšířenější podpora Bluetooth v mobilních telefonech, zvyšující se zájem o handsfree jako příslušenství nových automobilů a samozřejmě také legislativní restrikce zabraňující telefonování za jízdy bez handsfree sady.

Diskuse: Jakým způsobem telefonujete za jízdy? Máte taky bluetooth, nebo jen obyčejnou bondovku, případně kompletní napevno zabudované handsfree? Nebo při jízdě netelefonujete vůbec a raději zastavíte?

Tomáš Votruba
Diskuze (74)
30. 7. 2006 13:24
Re: APOLLO 13
:yes:
30. 7. 2006 13:23
Re: APOLLO 13
>:-[]
30. 7. 2006 12:23
Re: Drot v uchu
:yes:
30. 7. 2006 12:22
Re: APOLLO 13
Jasně... vedle toho... přestav si jak poskakuješ třičtvrtě hodiny po nuseláku... a nesmíš se ani podrbat za uchem, aby tě, jako podezřelýho, nesejmul snajpr od městský...
30. 7. 2006 12:19
Re: APOLLO 13
Už jsem to tu psal... člověk telefonuje a... pak si uvědomí, že ujel 10 kilometrů... a vůbec o tom neví :-) Jo, souhlas, samozřejmě, že telefonování odvádí od jízdy... také tu již byla v minulkosti zmiňovaná ta sms... co ji našli v havarovaném voze ještě svítit na displeji - za chvíli jsem dom... Řešení je hlasitý poslech... i když i to je něco jiného, než když se bavíš se spolujezdcem. Pokud umíš psát sms "poslepu" je psaní méně nebezpečné, než hovor. Zas je problém s čtením odpovědí... Tak mě napadá... zlaté prašné cesty, kočáry... a... koně... tedy čtyři koně ;-)