Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Divoký Urban Madness byl původně klasický Ford Bronco z roku 1969

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford připravuje šestou generaci modelu Bronco a RMD Garage předvádí, že tu první lze proměnit v pěkně šílenou bestii. Pětilitrový osmiválec je přitom povinností.

Společnost RMD Garage z Long Beach v Kalifornii má na svém kontě pěknou řadu upravených a kompletně přestavených automobilů. Mezi její nejpřitažlivější kreace rozhodně patří stroj, který je pojmenován Urban Madness a hrdě se hlásí ke svému původu v sériovém terénním voze Ford Bronco modelového roku 1969.

Karoserie s matným zeleným lakem si ponechala své původní linie, které doplňuje záplava nových prvků v matné černé od robustního předního nárazníku s integrovaným navijákem a světelnou rampou přes novou masku chladiče a nástavce blatníků až po zadní nárazník s držákem rezervního kola a masivní ochranný rám nad prostorem pro posádku.

Interiér, v němž vládne hnědé kožené čalounění, působí luxusně i spartánsky zároveň a připomíná, že je jednadvacáté století prostřednictvím moderního multimediálního systému. Styl drsného expedičního speciálu naopak umocňuje kanystr před zadním sedadlem, rýč a sekera na ochranném rámu nebo záplava přídavných LED světel.

Pod kapotou má Urban Madness uložen atmosférický pětilitrový vidlicový osmiválec, jehož výkon sice není k dispozici, ale míří na kola obou tuhých náprav, obutých do pneumatik Toyo Open Country M/T o rozměrech 35x12.50 R18.

Ford Bronco se na severoamerickém trhu poprvé objevil jako malý off-road v roce 1966. Ten až v roce 1978 nahradilo stejnojmenné full-size SUV, sdílející techniku s velkými pick-upu řady F, které bylo následně nabízeno v celkem čtyřech generacích až do roku 1996, kdy jej nahradil ještě větší Expedition.

V letech 1983 až 1990 bylo v nabídce Bronco II, které s třídveřovou karoserií dlouhou 4,0 m v první a 4,1 m ve druhé generaci, zapadlo mezi kompaktní SUV a sdílelo techniku s tehdejším kompaktní pick-upem Ranger první severoamerické generace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Uživatel_5340709
11. 4. 2018 15:58
Jako malej
jsem měl tohodle angličáka - [odkaz] a jak jsem si s ním vyhrál. :-)