Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Do aukce míří Mitsubishi Eclipse z Rychle a zběsile. Technikou ale neohromí

Jan Zajíc
Diskuze (4)

V sérii filmů Rychle a zběsile se objevila celá řada upravených aut. Vzpomenete si ale na Mitsubishi Eclipse hned z prvního snímku?

Zelené kupé v prvním filmu dokonce řídila jedna z hlavních postav, samotný Brian O'Conner, kterého hrál Paul Walker.

A právě jeden z eclipsů, které štáb pro natáčení použil, míří do aukce. V lednu ho na Floridě bude dražit společnost Mecum.

Podle dostupných informací filmaři měli k natáčení dispozici celkem šest těchto kupátek. Jestli první snímek znáte dobře, pak určitě víte, že minimálně jeden vůz byl zničen během exploze.

Automobil, který míří do aukce, by ovšem po vizuální stránce měl být ve výborné kondici. Charakteristický vzhled tvoří výrazný zelený lak, body kit Robocar, přední kapota s polepem připomínajícím uhlíková vlákna nebo zadní křídlo APR.

Pohonné ústrojí však neohromí. Eclipse pod kapotou ukrývá atmosféricky plněný dvoulitrový čtyřválec, který standardně poskytoval skromný výkon 104 kW. Roztáčí přední kola a v tomto konkrétním případě navíc čtyřstupňovou automatickou převodovku. Hodnota vozu však samozřejmě spočívá v něčem jiném.

I proto jsme zvědavi, za kolik se tohle filmové auto vydraží.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
10. 11. 2021 13:35
Oj!
Natáčet petrolheadský film s kupátkem v automatu je slušná svatokrádež.
Avatar - caliban
10. 11. 2021 02:06
To bude strýček Alzheimer
No právě tenhle Eclipse je to jedinné auto na které si vzpomenu. Teda nejsem velký fanda F&F. První díl jsem za ty roky viděl určitě několikrát, ale jestli jsem viděl nějaký další díl? Jestli jo, tak jsem byl patrně ve stavu bezvědomí, nebo jsem na to raději zapomněl.
9. 11. 2021 20:51
Zvlastne
Vo filme mal minimalne 15 stupnovy manual, aspon 700koni, aby zrychlil 10x v priebehu 20sekund z 80 na 120 a NOS.