Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Do Česka míří 1014koňové Camaro Exorcist. Jeden ze 100 kusů je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (1)

V Hennessey Performance pravidelně vznikají auta s brutálně vysokým výkonem. Jedno z těch nejzajímavějších aktuálně míří do České republiky. A budete si ho moci koupit.

Tím vozem je Hennessey Exorcist, tedy výrazně upravený Chevrolet camaro ZL1, který americký úpravce představil v dubnu 2017. Tehdy také oznámil produkci pouhých 100 exemplářů - a ta běží do současnosti. "Vymítač zlých sil" je tedy u Hennessey Performance stále k objednání jako nové auto.

Video se připravuje ...

Nejdůležitější změnou oproti standardnímu Camaru ZL1 je podstatné navýšení výkonu motoru. Pod kapotou se sice stále ukrývá kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec LT4 o objemu 6,2 litru, místo 485 kW však dává 746 kW. Tedy 1014 koní! Úpravce vyššího výkonu dosáhl výměnou zmíněného kompresoru a dalšími modifikacemi.

Úžasně vypadají také další čísla. Osmiválec, spojený s 10stupňovou automatickou převodovkou, maximální výkon poskytuje v 6500 otáčkách za minutu, nejvyšší točivý moment 1310 Nm je k dispozici při 4500 ot/min. Akcelerace z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) podle Hennessey zabere jen 2,1 sekundy a čtvrtmíli tento muscle car pokoří za 9,57 sekundy. Cílem přitom projede tempem 236,6 km/h. Maximální rychlost činí 349 km/h.

Do Česka jeden exemplář aktuálně přepravuje společnost Unitesta, která ho už nabízí na svých internetových stránkách za cenu 5.916.900 Kč. Auto je černé a ve výbavě nabídne například LED světlomety, 20palcová černá kola, infotainment s 8palcovým displejem, head-up displej, kožený interiér, dvouzónovou automatickou klimatizaci, vyhřívaná a ventilované přední sedadla nebo 360° kamerový systém.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 4. 2023 09:42
prepalena cena
Všechno už tady bylo. Nabuseny bmw, navoneny audiny v kůži o třech barvách a taky Bentley v zelené a limitované za velký peníze. Všechno se dalo ospravedlnit výjimečnou technikou, požitkem z jízdy a z materiálu který jsou ty nejlepší na světě a nikde jinde. kromě papuancu z pouště z ropným vrtáčkem v ***i vyhajpovany do nesmyslu proste jinde nenajdes něco podobnyho. Ale přijít z osmivalcem v kastly jako má čtyřválec o stejných materiálech narvat tam kompresor a chtít 6 mega je úplně jiný kafe.