Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge v Ženevě: Muscle na dva způsoby

David Bureš
Diskuze (0)
Americký Dodge se na ženevském autosalonu pochlubil dvojicí muslecarů – dvoudveřovým Challengerem SRT8 392 a čtyřdveřovým Chargerem R/T.

Dodge nabízí pro letošní modelový rok mírně upravené modely Charger a Challenger. Oba muslecary se proto ukázaly i na ženevském autosalonu.

Dodge Challenger SRT8 392 je nejsilnější provedení tohoto vozu pro letošní rok. Pod kapotou kupé s tímto označením pracuje vidlicový osmiválec HEMI o objemu 6,4 l, který disponuje výkonem 345 kW (470 k) a točivým momentem 637 Nm. Ženevský stánek značky hostil vůz v bílém provedení a dvěma rychlými modrými pruhy.

Dodge Charger R/T dostal výraznější masku chladiče, po jejíchž stranách jsou umístěny nové hlavní světlomety. Vůz je poháněn osmiválcem HEMI o objemu 5,7 litru s možností odpojení jedné řady válců pro snížení spotřeby paliva.

V Ženevě byl Charger R/T prezentován ve výbavě Max, která vůz doplňuje o elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, vyhřívaný volant, navigaci, adaptivní tempomat s varováním před čelní srážkou, systém sledování slepého úhlu, parkovací asistent se zpětnou kamerou a rádio Alpine s devíti reproduktory.

David Bureš
Diskuze (0)