Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 01/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 101 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Na jaře příštího roku bude uvedena nová generace modelu Superb, vrcholného vozu značky Škoda a automobilu, který realizuje ústřední rysy konceptu VisionC, pozoruhodné premiéry letošního ženevského autosalonu. Sériový vůz, který se pozvolna odhaluje nejen testovacími jízdami, ale i oficiálními designérskými skicami, nebude však jen generační obměnou jedné z modelových řad českého výrobce, ale především vozidlem, jež rozvine nový stylový jazyk značky. Jeho počátky můžeme vysledovat v roce 2011, kdy byla v Ženevě odhalena studie Vision D, kompaktní kreace, která předjímala nové tvarosloví, záhy uplatněné na produkčním modelu Rapid. Od té doby byl nový tvarový směr použit na designu Octavie (2012), Rapidu Spaceback (2013) či nejnovější Fabie, která je dalším evolučním článkem moderního stylu. Jelikož nový Superb rozpracuje – minimálně exteriérové – znaky projektu VisionC, dočká se moderní český design dalšího rozvinutí.

Tři dosavadní generační vydání vrcholného českého vozu Škoda Superb jsou odrazem designérského směřování své doby. Bude tomu tak i nadále?

BMW 5 generace E60 přišlo na trh v roce 2003, kdy nahradilo veleúspěšnou a dnes stále ještě oblíbenou řadu 5 generace E39. Na trhu vydržela nová pětka až do roku 2011 a ještě v roce 2007 stihla prodělat povinný facelift, který se dotkl designu i techniky.

Tmavý dým vycházející z výfuku některých aut s vznětovým motorem mnohým připomíná dieselové lokomotivy. Škoda Fabia první generace z přiložených videí se lokomotivám podobá ještě více, z její kapoty trčí „komínek,“ z něhož při sešlápnutí plynu čoudí pořádný dým.

Mnozí z nás stáli tento rok před kamerou poprvé v životě, ani ti zkušenější se však nevyvarovali chyb a přeřeků, které mohou ve výsledku vyznít zábavně. Podívejte se tedy na sestřih toho, co se nám v roce 2014 nepovedlo.

Krátké videočlánky se na Auto.cz těší velké oblibě. Která videa se vám v letošním roce nejvíce líbila?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)