Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS začíná s odhalováním vize sportovního vozu pro rok 2035

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Francouzská značka DS prostřednictvím konceptu X E-Tense hodlá nabídnout pohled do budoucnosti. Máme se těšit na dynamické linie, elektrický pohon a rychlost.

Značka DS se od mateřské automobilky Citroën oddělila v roce 2014 a plánuje poměrně rozsáhlou expanzi svých modelů, jimiž chce konkurovat především vozům německých prémiových značek.

Luxusní divize Skupiny PSA v současnosti pracuje na zásadním omlazení a rozšíření své nabídky, přičemž vsadit chce na dnes populární crossovery a SUV, ale zároveň hledí i do nepříliš vzdálené budoucnosti a připravuje představení konceptu sportovního vozu DS X E-Tense.

Prozatím uvolnila značka DS pouze krátké video, v němž lze zahlédnout koncept X E-Tense rovnou ve dvou provedeních, z nichž jedno má uzavřenou karoserii kupé, zatímco to druhé má otevřený prostor řidiče a kryt nad místem spolujezdce.

K technice konceptu v současnosti nejsou k dispozici žádné informace, ale označení E-Tense více než jasně naznačuje, že pohonný systém využívá elektřinu. V útrobách konceptu se tak může ukrývat technika monopostu DS E-Tense FE 19 pro šampionát Formule E nebo zcela nový elektrický pohonný systém a spekuluje se o možném využití čtyř elektromotorů, které má údajně naznačovat písmeno X.

Samotná značka DS pouze uvádí, že koncept je vizí sportovního vozu pro rok 2035. Termín kompletního odhalení prozatím potvrzen nebyl, ale s největší pravděpodobností můžeme představení DS X E-Tense očekávat na blížícím se autosalonu v Pekingu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
17. 4. 2018 13:54
tak se to dělá
sergio sa má čo učiť, on sľuboval na každý rok nový alfa model a skutek utek. DS sa ustrelil rovno do startreku a je v pohode. Teraz majú na pár rokov pokoj.
Avatar - del42sa
17. 4. 2018 13:34
DS
nový model DS na rok 2035 , aneb slibem nezarmoutíš >:D :yes:
Avatar - Emel
17. 4. 2018 11:00
Hm
Největší šok je, že chtějí vydržet na trhu ještě 17 let :-)