Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvě Ferrari si zařídila letecký den a minimálně jedno z nich je na odpis

Filip Melich
Diskuze (3)

V Itálii došlo k nehodě dvou Ferrari, která řídili dva padesátníci na dovolené. Obě se před srážkou s plotem proletěla a jedno z nich následně zachvátily plameny.

Představte si to, jste s přáteli na dovolené v zahraničí a při sobotě si chcete udělat pěknou projížďku ve vašich supersportech Ferrari. Trochu se rozparádíte, neodhadnete zatáčku… a vy i váš kamarád si projížďku předčasně ukončíte výletem mimo silnici. Něco takového se o uplynulé sobotě stalo v italské Anconě. Jeden z vozů po nehodě navíc zachvátily plameny.

Přiložené video z bezpečnostní kamery umístěné na domě, u něhož k nehodě došlo, ukazuje nejprve klidný průjezd zatáčkou dvou jiných účastníků silničního provozu. Následně se přiřítí hybridní Ferrari 296 GTB a po tečně míří ven ze zatáčky, a to za doprovodů kusů zeminy a ulomených dílů. V závěsu za ním ze silnice vyletí F12berlinetta a po chvíli z ní začnou šlehat plameny.

Video se připravuje ...

Oficiální důvod nehody je dle dostupných údajů stále ve vyšetřování, přesto místní policie i na základě přiloženého videa předpokládá, že na vině byla nepřiměřená rychlost. Modrou F12berlinettu nakonec museli uhasit hasiči a fotky z místa nehody naznačují, že tohle auto se už do provozu nevrátí. Záchranné složky přivolali svědci nehody, od nichž pochází také některé z fotografií a videí, které doplňují místní reportáže.

Některé zdroje hovoří o tom, že oba řidiči (50 a 54 let) pochází z Belgie, jiné za domovinu jednoho z řidičů uvádí Nizozemsko. Oba dva dle italských médií nehodu přežili bez vážnějších následků, přesto byli oba pro jistotu převezeni do nemocnice na testy a následně propuštěni.

Video se připravuje ...

Přestože může být oficiální důvod nehody stále vyšetřován, jedno je jisté – vysoká rychlost situaci určitě nepomohla. Touze po rychlém svezení rozumíme, ale v běžném provozu to může mít tragické následky. Tady to naštěstí odnesl „jen“ majetek, ovšem ne vždy má člověk štěstí v neštěstí.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
7. 3. 2023 08:21
50tnici
Podla fotiek by clovek tipoval este nevyburenych 30tnikov... hold ina doba no... dnes ta skorej prejde nejaky vysinuty dedulo jak mlady nevyjazdeny fagan
6. 3. 2023 20:37
Re: Stane se....
Na druhou stranu to určitě nebyla standardní nehoda, takže by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby to pojišťovna zaplatila půjčovně a vymáhala peníze po řidičích. Tohle bych platit nechtěl.
6. 3. 2023 16:05
Stane se....
.... přecenili se a zaplatili dost vysokou cenu.... na druhou stranu, pokud z toho vylezli zdraví, můžou být sakra rádi.... :yes: