Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nehoda po 290 km. Tohle Ferrari SF90 Stradale si jeho majitel moc neužil

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Každá nehoda představuje mimořádně nepříjemnou záležitost, i ta nejmenší. Jak by vám ale bylo, kdybyste po pouhých 290 kilometrech nabourali Ferrari SF90 Stradale? 

Přesně to se někomu povedlo ve Spojených státech amerických. Nevíme komu, nevíme, co přesně se stalo a netušíme ani, jestli nehoda měla i nějaké zdravotní následky, víme jen, že v nabídce společnosti IAA se objevilo na prodej právě poškozené Ferrari SF90 Stradale s pouhými 180 mílemi na odometru.

Italské hyperauto bouračku odneslo řadou šrámů, na fotografiích vidíme silně zdemolovanou příď, poničený nárazník a chybějící světlo. Z auta v podstatě zmizela velká část přední kapoty a po nehodě se rozbilo čelní sklo.

Video se připravuje ...

Škody pokračují také na obou stranách karoserie: u řidiče chybí zrcátko a poškozené jsou oba boky. Zmaru neušly ale ani zadní partie. Prodejce přesto věří, že najde někoho, komu koupě nabouraného Ferrari SF90 Stradale bude dávat smysl, třeba kvůli množství dílů, které jistě půjde zachránit.

SF90 Stradale je prvním plug-in hybridním modelem slavné italské automobilky. Základ elektrifikovaného pohonného ústrojí představuje dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec vycházející z jednotky modelu 488 Pista. Tady však má jiné sání a výfukový systém, stejně jako užší hlavu válce nebo přímé vstřikování pracující s tlakem 350 bar. Pohonná jednotka sama o sobě poskytuje výkon 574 kW a 800 newtonmetrů točivého momentu.

V8 doplňuje trojice elektromotorů. Dva jsou vpředu, jeden vzadu mezi osmiválcem a převodovkou, kterou je nový osmistupňový dvouspojkový automat. Ústrojí roztáčí všechna kola a pracuje s energií, která se ukládá do 7,9kWh lithium-iontového akumulátoru.

Plug-in hybridní soustava poskytuje výkon 735 kW, tedy rovných 1000 koní. SF90 Stradale zrychluje na stovku za 2,5 sekundy a rozjede se až na 341 km/h. Kromě toho ale tohle auto zvládne až 26 kilometrů v čistě elektrickém režimu. Základní cena by se měla pohybovat okolo 10 milionů korun, s několika příplatky se však snadno může vyšplhat mnohem výš...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme