Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvoudveřový Range Rover přece jen vznikne. Postaví vám ho autor kombíkové Tesly Model S

David Bureš
Diskuze (0)

Land Rover byl nakonec nucen ukončit projekt Range Roveru SV Coupé. Podobně koncipovaný model ale přece jen vznikne.

Nabídka nových automobilů je stále širší, přesto existuje mnoho zákazníků, kteří se dále chtějí odlišit. I proto se automobilový svět vlastně vrací do věku karosáren, v posledních letech se zrodilo mnoho firem, které nabízejí větší i menší přestavbu prodávaných aut. Mezi ně patří i v Londýně sídlící společnost Niels van Roij Design, která se proslavila kombíkem na bázi Tesly Model S. Její zatím poslední dílo se jmenuje Adventum SUV Coupé.

A jak zveřejněné skici napovídají, jedná se o dvoudveřovou variantu velkého luxusního SUV Range Rover. Je to tedy projekt ve stylu loni prezentovaného Range Roveru SV Coupé, z jehož plánované sériové produkce nakonec sešlo. Kvůli finančním problémům musel britský výrobce plán na stavbu takové exkluzivity zrušit. Ještě že tak existují takové firmy jako Niels van Roij Design, které vznik vozu nakonec umožní.

Automobil bude stavěn ručně, přičemž zákazníci se mohou těšit na upravenou hliníkovou karoserii a luxusní interiér. Každý bude upraven podle požadavků toho kterého zákazníka, což dále zdůrazní exkluzivitu auta.

„Všechno je možné, od vysoce leštěného dřeva, přes speciální barvu kůže po ručně vyráběné sofistikované prošívání. Nabídnout můžeme také exotické materiály, které se v automobilovém světě běžně nepoužívají,“ říká Niels van Roij.

Niels van Roij hodlá postavit 100 exemplářů modelu Adventum SUV Coupé, přičemž stavba prvního již odstartovala. Půjde tak ještě o větší limitku než původně plánované dílo Land Roveru, Range Rover SV Coupé měl vzniknout v omezené edici 999 kusů.

S tím souvisí i ještě vyšší cenovka než u originálu. Zákazníci za Adventum SUV Coupé zaplatí minimálně 275.000 liber, což je v přepočtu asi 8,18 milionu korun, zatímco SV Coupé se na českém trhu nabízelo za 7,55 milionu korun. Každý ze zájemců přitom musí dopředu zaplatit zálohu ve výši 50.000 liber (cca 1,5 milionu) a počkat si půlroku, tak dlouho má totiž trvat stavba každého z aut.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme