Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

East Coast Defender Project Viper je osmiválcový Land Rover Defender z Floridy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Land Rover Defender je i po svém odchodu na odpočinek stále velmi přitažlivým základem pro úpravce po celém světě. Mezi nejnovější kreace na jeho základech patří severoamerický Project Viper.

Společnost East Coast Defender se sídlem ve floridském Kissimmee se specializuje na dovoz britské terénní legendy na severoamerickou půdu a její úpravy podle požadavků zdejší legislativy i přání svých zákazníků.

Nejnovější proměna byla pojmenována Project Viper a má představovat exkluzivní terénní automobil postavený na základech sériového modelu Land Rover Defender, jehož vzhled zachovává.

Project Viper využívá rám a karoserii modelu Land Rover Defender 130 s rozvorem náprav 3226 mm a celkovou délkou téměř 5,2 m.

Pod kapotou se zde neukrývá původní turbodiesel nebo vidlicový desetiválec značky Dodge, jehož použití naznačuje označení vozu, ale je zde uložen vidlicový osmiválec Chevrolet LS3 o objemu 6,2 litru a výkonu 316 kW (430 k), který prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky roztáčí všechna čtyři kola.

Vedle použité pohonné jednotky si pozornost zaslouží i podvozek s na míru připravenými komponenty od ramen řízení přes pružiny a tlumiče King Off-Road Racing až po diferenciály KAM a brzdový systém Wilwood s šestipístkovými třmeny vpředu a čtyřpístkovými třmeny vzadu.

Project Viper pak kromě své techniky rozhodně zaujme i dobrodružně stylizovaným zevnějškem i luxusní úpravou interiéru. Karoserii čtyřdveřového pick-upu, stojící na 20palcových kolech ADV.1, doplňují masivní ochranné rámy, přídavné LED osvětlení a na přídi je usazen elektrický naviják.

Interiér nabízí anatomická přední sedadla s vyhřívání a kompletní kožené čalounění. Ve výbavě pak vedle klimatizace nechybí ani multimediální systém značky Kenwood s dotykovou obrazovkou, na níž se promítá i obraz parkovací kamery.

East Coast Defender plánuje proměnit v Project Viper celkem deset britských terénních pick-upů a základní cena každého z nich pak má začínat na částce 285.000 amerických dolarů (zhruba 6.715.000 Kč), kterou mohou navyšovat individuální přání budoucích majitelů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)