Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Eibach Magnum 5,7 HEMI: Maxi-kombi

Roman Daněk
Diskuze (17)
Specialista na podvozky, tuner Eibach, vyladil Dodge Magnum, které má všechny rysy amerických vozů: netradiční image, robustní vzhled, velkoobjemový osmiválec a prostor v interiéru.

Dodge Magnum dostalo od Eibachu pouze decentní karosářské změny. Zásadní úpravy se odehrály pod kapotou vozu, kde pracuje velký atmosférický osmiválec o objemu 5,7 HEMI. Pohonné jednotce o výkonu 254 kW (345 k) tuner vyměnil výfukové potrubí, přidal sportovní katalyzátory a nové speciální sání vdechne více vzduchu do válců. Tyto drobné úpravy zvednou výkon motoru na 265 kW (361 k) v 5 200 ot/min a maximální točivý moment činí 540 Nm v 4 100 ot/min.

Přenést sílu motoru na zadní kola má za úkol pětistupňová automatická převodovka. O trakci se starají velká 22palcová kola s pneumatikami o rozměrech 255/30 R22. O menší náklon v zatáčkách se vedle nízkoprofilových gum snaží nové tužší odpružení vozu a změny v nastavení podvozku. V interiéru najdete standardní tuningové prvky: luxusní kožené čalounění nebo hliníkové doplňky obložení.

Roman Daněk
Diskuze (17)
Avatar - Blackblade
12. 1. 2007 17:18
Re: Pane Daňku, vy píšete pro Autorevue.cz i pro Auto.cz ???
Ne, pro AR jsem psal přes dva roky a loni na podzim jsem přešel do redakce na auto.cz ... Ale je mi jasné, na co narážíte: projížděl jsem starou databázi svých článků v PC a díval se, co v archivu Auto.cz chybí, abych to mohl doplnit. ;-)