Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobil a vlek s plachtou. Netradiční reportáž z převozu ovcí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)

Jak velký vliv na dojezd elektromobilu má připojený přívěs s plachtou a živým nákladem, zjišťoval Martin Vaculík.

Proti elektromobilům zaznívá mnoho argumentů, čemuž se nelze divit. Když lidem místo svobodné volby něco vnucujete, brání se všemi způsoby. V diskusích často zaznívá, že elektromobily se například vůbec nehodí pro tahání přívěsu. 

Martin Vaculík to vyzkoušel - potřeboval totiž na podzim vrátit čtyřnohé sekačky zpět k chovateli. Že vlek s plachtou zcela zásadně zvyšuje jízdní odpory vozu, bylo technikovi ze Světa motorů samozřejmě jasné. Ale že reálný dojezd poklesne až tak zásadním způsobem, to ani on nečekal. A vy také na nic nečekejte a podívejte se na video.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)

Doporučujeme

4. 1. 2024 10:56
vozik
dakujem za zaujimavy test o realite zivota s elektromob.
- aby sa z vozika nerobil prehneny strasiak, poprosim este o kratky test s vozikom bez plachty. predsa len vacsina dedinskych vozikov jazdi bez plachty.
Avatar - eLzyx
2. 1. 2024 21:31
100% a rekuperace
zajímavý přístup k té rekuperaci resp. využívání baterie. Tesla má 100% jako 100%, takže při 95% a výše je omezená či vůbec žádná rekuperace.
Avatar - eLzyx
2. 1. 2024 21:15
infotaiment
teda, slyšel jsem na to dost hany jak je to pomalé, ale tohle překonalo moje očekávání. Z toho bych vykvetl.
Vedoucímu designu takových aut bych doporučil, aby teamu vývoje HW a SW zakázal použití funkce "prosím čekejte". Nikdo nechce čekat a nechápu, jak si tohle VW může dovolit, obírat své zákazníky o čas.
1. 1. 2024 21:32
Díky za přínosné video.
Byla by moc drzost poprosit i o podobný článek s obytným přívěsem?