Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FAB Design v Ženevě 2005

Švýcarská firma FAB Design se pouští od roku 1997 do boje s renomovanými tunery Mercedesů jako je Brabus nebo Lorinser. Mottem je spojení slov Fascination Auto in Bestform, které dalo také firmě název

Švýcarská firma FAB Design se pouští od roku 1997 do boje s renomovanými tunery Mercedesů jako je Brabus nebo Lorinser. Mottem je spojení slov Fascination Auto in Bestform, které dalo také firmě název.

Mercedes-Benz SL Megawings

Na stánku FAB Designu nás zaujal oranžový Mercedes SL Megawings , který nejenže dostal kompletní aerodynamický kit vlastní výroby, ale také vzhůru se vyklápějící dveře a křiklavý lak, kterého si nešlo nevšimnout. Ve stejném oranžovém duchu byl zpracován interiér. Základem je dvanáctiválcový Mercedes-Benz SL 600, který má v tomto provedení největší výkon 478 kW při 5400 ot./min a točivý moment 1120 Nm mezi 1800 a 3600 ot./min. Nejvyšší rychlost podle výrobce činí 320 km/h, sprint z klidu na 100 km/h trvá 4,2 s.

Obdobná úprava dveří je k dispozici také pro menší roadster SLK, na stánku byl k vidění upravený Mercedes-Benz CLS. Zajímavou kuriozitou je také o 1,3 metru prodloužený Mercedes-Benz třídy S.

Ondřej Láník