Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Škody Scala vykreslen dle špionáží: Změny hledejte pod mikroskopem

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Zdá se, že model vyplňující mezeru mezi Fabií a Octavií přinese v polovině životního cyklu jen drobné kosmetické inovace.

Model Škoda Scala se oficiálně představil v roce 2018 s tím, že v nabídce mladoboleslavské automobilky nahradí technicky jednoduchý a cenově dostupný Rapid. Nikterak složitou technikou nedisponuje ani Scala, která dorazila na platformě MQB A0, jíž sdílí s VW Polo či Seatem Ibiza. Nabídla ale podstatně větší rozměry a hlavně bohatou výbavu, která však podstatně zvedla i cenovku vozu.

Zanedlouho přijde ideální čas na facelift, což dokládají snímky, které před časem pořídil čtenář Marek na Grossglockneru. Ten zachytil maskovaný prototyp Scaly během intenzivního testování. Škodovka zatím neprozradila, kdy přesně se faceliftu dočkáme, ale předpokládáme, že v roce 2022.

Video se připravuje ...

Zamaskování jen předních a zadních partií naznačuje, že jediné inovace v rámci omlazení se odehrají právě tam. Náš kolega a grafik Honza Lušovský se tedy pokusil na základě špionážních snímků vytvořit možnou podobu faceliftu, které přináší drobně upravené nárazníky, výraznější masku a přepracovanou světelnou techniku. Všechno jsou to ale změny vskutku nenápadné, takže při porovnávání s předchůdcem doporučujeme alespoň lupu.

Žádná revoluce se neočekává ani v kabině. Tam vyhlížíme snad jen nejnovější evoluci multimediálního systému. A rošády nelze předpokládat ani v motorové paletě. Jedinou novinkou by se mohl stát snad jen příjezd mild-hybridní patnáctistovky eTSI o výkonu 110 kW, která by nahradila (nebo doplnila) stejně výkonnou jedna-pětku bez elektrické výpomoci.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

30. 11. 2021 09:35
Bude to taka klasicka VAGovska aktualizacia
Scala dostane:
- Led Matrix svetla (VW to ponuka pre Polo a Taigo)
- Asistovanu Jazdu 2.0 (prediktivny adaptivny tempomat, s asistentmi pre "komotnu" dialnicu) - toto uz dostala konkurencia (Ibiza/Arona, Polo, Taigo), aj Fabia 3, takze Scala je posledna na programe na tejto platforme v ramci EU

Osobne dost pochybujem, ze Scala dostane mild hybrid - doteraz nebolo uvedene ziadne auto s MQB A0 s mild hybridom, takze tu by som nejaku elektrifikaciu neocakaval...
29. 11. 2021 19:11
To mi ňák nesedí
"Změny budou jenom drobné"
A na obrázku (opět pravděpodobně nesmyslný) výtvor s hromadou změn... Nebo to někomu přijde stejný?