Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Scala se blíží. Máme první fotografie jejího prototypu

David Bureš
Diskuze (25)

Škoda již připravuje modernizaci kompaktního modelu Scala. Jeden z našich čtenářů vůz zachytil během testování na rakouském Grossglockneru.

Škoda Scala je tu s námi od roku 2019, což znamená, že se pomalu začíná rýsovat její modernizace v polovině životního cyklu, která by mohla dorazit v příštím, nebo přespříštím roce. V Mladé Boleslavi se přitom už na inovacích pracuje, jak naznačují fotografie jednoho z našich čtenářů.

Čtenář Marek totiž při svém výletu na rakouský Grossglockner zachytil zamaskovaný exemplář modelu Scala, což podle všeho není nic jiného než právě prototyp chystané modernizované verze. Na Grossglockneru Škoda své novinky často testuje, hlavně z hlediska brzdných schopností.

Maskování se omezilo pouze na přední i zadní partie, což právě naznačuje zakrytí inovovaných částí. Marek kvůli maskovací fólii detailní úpravy nepostřehl, všiml si však netradičních aerodynamických prvků na zádi vozu. Detailnější prohlídka fotografií však naznačuje jinak tvarovanou masku chladiče, stejně jako přepracovaný zadní nárazník.

Výraznější změny v rámci faceliftu Scaly neočekáváme ani uvnitř. Změny se patrně omezí jen na odlišná řešení čalounění, případně nejnovější evoluci infotainmentu.

Podobně tomu tak bude z hlediska motorů. Nadále se počítá s nabídnutím tříválce 1.0 TSI (ve verzích se 70 a 81 kW), jeho verze na CNG 1.0 TGI G-Tec (66 kW), stejně jako se čtyřválcem 1.5 TSI (110 kW). Není však vyloučen příchod mildhybridního 1.5 eTSI (110 kW) známého z Octavie.

Škoda Scala by se v modernizovaném provedení měla představit v roce 2022, případně o rok později. Bude tak součástí postupné inovace nabídky. Po letošní nové generaci Fabie a modernizaci Kodiaqu se očekává příchod faceliftu Karoqu, pro rok 2023 se pak počítá s novou generací Superbu.

David Bureš
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
25. 9. 2021 12:54
Re: Ventilátor...
ztrácí potom auto kouzlo jet bez motora, ale asi to beru zpět, SCALA asi hybrid mět nebude.
Avatar - 3_diamanty
25. 9. 2021 10:51
Re: Ventilátor...
No u mna v pole sa da vypnut tlacidlom na palubovke... jedno stastie ze je to tak... uz to robim automaticky hned po nastartovani... lebo je to popravde hovadina system
Avatar - petr petrumr
25. 9. 2021 07:33
Re: Ventilátor...
mě zase, že někdo píše, že stop-start se může vypnout, taková auta bych v EU zakázal.
25. 9. 2021 05:28
Re: Ventilátor...
Tohle je trotl, který tu už před měsíci přesídlil z autorevue.
25. 9. 2021 01:15
Re: Ventilátor...
Mňa viac zaráža, že toho retarda redakcia nijak nerieši.