Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 612 Scaglietti Sessanta: šedesátnice

Kamil Kýr
Diskuze (5)
Ferrari připravilo při příležitosti oslavy šedesátého výročí značky speciální edici o počtu 60 kusů s přídomkem Sessanta. Vůz představený v březnu na autosalonu v Ženevě jde do prodeje.

A nejedná se pouze a jen o jemně zmasírovanou 612 Scaglietti. 60 unikátních kousků tohoto výročního modelu má k dispozici pouze převodovku převzatou z modelů F1 do Ferrari, sportovní devatenáctipalcová kola z kovaného hliníku, speciální přední mřížku, technickou černou barvu Ferrari na celém podvozku a chromované koncovky výfuků taktéž v černé barvě. Výjimkou pak není ani keramicko-karbonový brzdový systém se třmeny opět v černé barvě.

Interiér v kůži Frau se dvěma barevnými schématy interiéru – tmavě šedá Grigio Scuro a tmavá burgundy Rubino Micalizzato – prosvětluje speciální elektrochromatické střešní okno s třemi stupni průhlednosti. Ve výbavě figurují např. výkonný audio systém Bose s TV tunerem a LCD displejem na středovém panelu a parkovací senzor. Vůz je vybaven startovacím tlačítkem umístěným na volantu.

Kamil Kýr
Diskuze (5)