Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari California Michaela Schumachera je na prodej

Filip Melich
Diskuze (0)

Ferrari California po Michaelu Schumacherovi může být vaše. Letos už je to jeho druhé auto, které bylo nabídnuto k prodeji.

Aukční dům Aguttes letos 25. dubna nabídl k prodeji Benetton B192. Tento konkrétní speciál formule 1 byl pilotován Michaelem Schumacherem v jeho první sezóně F1. Prodejní cena Benettonu byla odhadována mezi 9 a 12 miliony eur (222-296 milionů korun), ale nakonec ke změně majitele nedošlo. Nepodařilo se totiž dosáhnout aukční rezervy, tedy minimální částky, za kterou byl prodejce ochoten vůz prodat.

Nyní společnost Boutsen Classic Cars – založena bývalým jezdcem formule 1, Belgičanem Thierry Boutsenem – k prodeji nabízí další auto Michaela Schumachera. Tentokrát jde o silniční vůz, konkrétně o Ferrari California z roku 2009 s číslem karoserie 168913. Inzerovaný kilometrový nájezd je 15.643.

Michael Schumacher si vůz pořídil v roce 2009 a používal ho minimálně do roku 2012 k osobní přepravě po Švýcarsku. Ve Švýcarsku také Ferrari stojí i nyní a prodejce nabízí, že se tam na něj mohou případní zájemci přijet podívat. California je lakována stříbrnou barvou Argento Nürburgring Silver, kterou doplňuje dvojice černých pruhů.

Že auto patřilo Michaelu Schumacherovi, potvrzují také jeho iniciály MS všité do hlavových opěrek sedadel. Pod kapotou je standardní 4,3litrový vidlicový osmiválec produkující 338 kW (460 k). Zážehová jednotka spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Cenu Ferrari California po Michaelovi Schumacherovi prodejce Boutsen Classic Cars ve svém inzerátu neuvádí. Najdeme tam pouze zkratku P.O.R. říkající, že cena je sdělována pouze na dotaz.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme