Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Challenge: Monza objektivem českého týmu

Diskuze (1)
Minulý víkend odstartoval nový ročník Ferrari Challenge. V následující fotogalerii si můžete prohlédnout exklusivní fotky z prvního závodu v Monze.

Ferrari Challenge ročník 2011 přináší jednu podstatnou změnu – předchozí F430 Challenge je vystřídána novou generací závodního osmiválce, modelem 458 Challenge. Většina týmů ještě před začátkem sezóny přezbrojila na nové stroje.

To je i případ všech tří českých účastníků, kteří oficiálně startují pod hlavičkou Scuderia Praha – regule totiž připouští pouze účast aut přihlášených jednotlivými autorizovanými prodejci Ferrari.

V barvách týmu Denker/Slevatron startuje Jaromír Jirgala (č. 381) v poháru Copa Shell. Video z testování jeho závodního Ferrari si můžete prohlédnout v článku Ferrari 458 Challenge: První test v ČR.

Ve vyšším poháru Trofeo Pirelli české barvy hájí Robert Pergl (č. 111) a Ján Daniš (č. 141), oba v barvách MenX.

První závod byl pro české účastníky úspěšnější – Pergl vybojoval třetí místo, Jirgala dojel celkově 13. a v Copa Shell 7., Daniš celkově 14. a v Trofeo Pirelli 7. Ve výsledkové listině druhého závodu figuruje Pergl na 9. místě (v Trofeo Pirelli 5.), Jirgala je celkově 12. (v Copa Shell 7.) a Daniš na 15. místě (v Trofeo Pirelli 6.)

Za poskytnutí následujících fotografií děkujeme Jaromíru Jirgalovi a týmu Denker/Slevatron.

Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
17. 4. 2011 00:20
458 PM
Nemohu si pomoct, ale jestli nějak může mít auto výraz tváře jako pekelná micinka, tak pak je to 458 Italia. Má takový šibalsky pozitivní škleb. :-)