Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F12berlinetta koupil, jen aby mohl koupit i LaFerrari

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (68)
Jeden ze zájemců o vrchol současné produkce maranellské automobilky si místo v pořadníku zkouší zajistit nákupem vlajkové lodi z početně neomezené produkce.

Automobilka se vzpínajícím se koněm ve znaku si v posledních dvaceti letech především u svých speciálních modelů pečlivě vybírá jejich budoucí majitele. Důvodem je zvýšení exkluzivity a snaha minimalizovat možnost, že se vzácný supersport dostane do rukou spekulantů.

V případě Ferrari LaFerrari jsou údajně nastavena poměrně přísná pravidla a budoucích 499 majitelů tohoto supersportu se má rekrutovat ze skutečných milovníků italské značky. Právě do této skupiny se chce zařadit i jeden filipínský zákazník Ferrari, který si pořídil model F12berlinetta jen kvůli místu v pořadníku na LaFerrari.

Tento klient se tak stal prvním majitelem F12berlinetta na Filipínách, kde F12berlinetta stojí zhruba 750.000 amerických dolarů (skoro 15 milionů korun), což je extrémně přemrštěná cena. Na vině jsou clo a daně. Kupé s 6,3litrovým dvanáctiválcem ovšem není prvním Ferrari tohoto zákazníka a v jeho garážích mu údajně dělají společnost ještě další čtyři vozy italské značky.

Ferrari F12berlinetta bylo totiž koupeno vysloveně do počtu, protože podle dostupných informací mají výrazně vyšší šanci získat model LaFerrari majitelé pěti a více vozů značky Ferrari.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (68)
8. 8. 2013 20:42
Re: Aby se nepo....
kolko poznas ludi, co pouzivaju Ferrari na jazdenie do roboty? ci autom na dovolenku?
8. 8. 2013 20:30
Já být nějaký ten ropný magnát..
..kdyby mi na zahrádce tryskala ze země ropa jako mnoha majitelům Ferrari a četl bych si tuhle diskuzi, asi bych se podělal smíchy >:D
8. 8. 2013 17:26
Re: Symbol luxusu ....
Tak to já bych si ho rozhodně koupil taky :-)
8. 8. 2013 15:06
Re: Symbol luxusu ....
no náhodou ten podvozek já nehodnotím vůbec jako tvrdý (F430). To mě překvapilo nejvíc, jak žehlil nerovnosti a ani nebyl hlučný.
Výhled je hodně špatný, na parkování zadkem k obrubníku jsem musel otevřít dveře, protože ty zrcátka jsou k ... jenže fakt věřte, že mít na to , tak si ho koupím.
8. 8. 2013 15:04
Re: Aby se nepo....
"talianske auta horia bez priciny" to je hlaska stoleti >:D mela by se vymyslet nejaka další cena podobna te Darwinove, tentokrát za hloupe a dementni hlasky, klidne bych se ji nebal nazvat Tooperova cena, safra asi si zalozim sajtu topperawards a ještě natom vyvarim balik >:D