Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari si patentovalo přesnější systém řízení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Maranellské automobilce byl udělen patent na systém řízení, který slibuje větší přesnost, než jaké bylo dosahováno doposud.

V případě vozů se vzpínajícím se koníkem ve znaku se najde asi jen málo těch, kteří si budou stěžovat na nepřesné řízení s malou zpětnou vazbou, ale Ferrari si podle nejmenovaného zdroje magazínu Evo nechalo i přesto patentovat nový systém řízení.

Patentovaný systém má podobně jako současné systémy řízení kombinovat mechanické řízení s elektrickým posilovačem řízení.

Na rozdíl od dnešních systémů řízení má ovšem odlišný software, který má eliminovat nepřesnosti a rovněž nekonzistentní zpětnou vazbu, vznikající v řadě dnešních systémů řízení.

Rozhodnutí o zařazení nového systému řízení do sériové produkce prozatím údajně nepadlo, ale pokud k tomu dojde, pak má příští generace vozů značky Ferrari poskytovat větší přesnost řízení a také zvýšit zpětnou vazbu mezi předními koly a volantem.

S ohledem na skutečnost, že Ferrari patří pod křídla Fiatu, je v případě zařazení systému do sériové produkce poměrně jisté, že jej budou kromě maranellských vozů využívat i vozy značek Maserati a Alfa Romeo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)