Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari SP FFX: Zakázková přestavba s obskurním designem

Diskuze (14)
Toto není nástupce Californie, ale splněný sen jednoho japonského příznivce Ferrari.

Ferrari se na ženevském autosalonu chystá ukázat projekt 149M, nástupce Californie. Mezitím se ale na veřejnost dostal jediný obrázek, který zachycuje jiné auto, nazvané SP FFX. Jedná se o definitivní podobu vozu, který se již na podzim objevil na patentových nákresech.

Základem je s největší pravděpodobností Ferrari FF. Karoserie však prošla výraznou proměnou, mimo jiné se z třídveřového kombi stalo klasické kupé, vzdáleně podobné modelu F12berlinetta. SP FFX se ovšem liší mimo jiné pohonem všech kol a faktem, že existuje v jediném exempláři.

Poněkud divoce působí tvary předního nárazníku a také kontrast červeného laku s bílými doplňky. Ostatní části odpovídají současnému designu Ferrari. To některá dřívější zakázková Ferrari, například SP12 EC pro Erica Claptona nebo P540 Superfast Aperta pro amerického sběratele, prošly radikálnější změnou vzhledu. Mimochodem, cena stejně jako identita japonského majitele jsou tajemstvím.

Diskuze (14)
5. 3. 2014 20:33
Re: Hovadina na Ntou
No jo, ty vole, zase další šmejd s motorem vpředu! Anebo uprostřed za přední nápravou? Mám v tom maglajz, ale prej je tu ňákej expert, kterej to dovede echtovně vysvětlit ;-).
5. 3. 2014 20:30
Re: Jsem proti fyzickým trestům,
No vidíš a mně se tenhle výtvor docela líbí, barevná kombinace může někomu připadat odvázanější, ale připomíná 599 Alonso Edition, takže je tady i jistá návaznost. Neexistují objektivní kritéria pro design (jméno Bangle jsi možná už někde zaregistroval(a)..).
Avatar - Pekelná Micinka
28. 1. 2014 20:03
Re: Experti na novinkách
Tomu spíš odpovídá X250. I tak je ta formulace nešťastná a pro obecný článek by bylo vhodné použít běžné označení XF.
28. 1. 2014 19:58
Re: Jsem proti fyzickým trestům,
Tak sme sa zhodli :-)
Avatar - Ham.
28. 1. 2014 19:55
Re: Jsem proti fyzickým trestům,
Nápodobně. :-)