Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat: facelift pro Doblo a nové Ducato

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Když se Fiatu nedařilo v segmentu osobních automobilů, pomáhaly vylepšit finanční bilanci lehké užitkové vozy. Už brzy dostane facelift dobló, chystá se i nové ducato.

Fiat se po rozchodu s General Motors činí. Přeskupuje značky, mění jména modelů, připravuje několik faceliftů a také například horečně pracuje na vývoji nových vozů. Překvapivě brzy se na svět podívá nástupce Fiatu Stilo (viz. naše starší zpráva), už letos ve Frankfurtu nahradí novinka s designem od Giugiara přezrálé punto. Pro Fiat je ovšem velmi důležitý také segment užitkových automobilů, a proto směřuje velká pozornost manažerů automobilky právě tam.

Už na podzim oblékne modernější kabát Fiat Dobló, méně než rok nás potom dělí od premiéry nové generace úspěšného Fiatu Ducato. Na novém ducatu pracuje Fiat společně s koncernem PSA, ze vzájemné spolupráce vzejde rovněž nástupce Fiatu Scudo. Dalším novinkou v tomto segmentu bude užitková verze nového Fiatu Punto, jejíž premiéra se plánuje společně s novým modelem do Frankfurtu. Nová tvář Fiatu Dobló zahrnuje především přepracovanou přední část s novými světlomety a předním nárazníkem, mírně se změní i zadní část.

Fiat se s doblem vydal podobnou cestou jako s multiplou, i ta se stala civilnější a stravitelnější. Prodejní trhák to z ní ovšem neudělalo. Nové tvarování přední části má domoci k lepšímu hodnocení bezpečnosti chodců v nárazových zkouškách EuroNCAP, bezpečnostní motivy hrály důležitou roli při úpravách interiéru. Základní benzínovou motorizací se stane 1.4 16V, dostupná bude 1.9 JTD s výkonem 88 kW.

Libor Zezulka
Diskuze (0)