Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat FCC míří do terénu

Jan Cacek
Diskuze (19)
Fiat představil na brazilském autosalonu v Sao Paulu zajímavý koncept terénního kupé FCC na bázi Stila.

Mít v nabídce nějaké to SUV je dnes víceméně nutností pro každou automobilku. Kromě koncernu PSA, který však již brzy nabídne svou verzi Mitsubishi Outlander, zůstává jedním z mála větších hráčů bez SUV v nabídce italský Fiat. Na autosalonu v brazilském Sao Paulu Fiat představil koncept FCC, který má oslavit třicetileté výročí výroby Fiatů v Brazílii. Možná, že už Italové pomalu začínají připravovat veřejnost na svůj příspěvek...

Fiat FCC, postavený na platformě modelu Stilo s pohonem předních kol, pohání pětiválec 2,4 litru o výkonu 123 kW. Design dvoudveřové karoserie FCC kombinuje dva velmi odlišné přístupy. Sportovní charakter autu dodávají silueta kupé, průduchy za předními koly, křídlo na zádi a difuzor s centrálně umístěným výfukem, offroadový akcent pak zvednutý podvozek, 18-palcová kola s pneumatikami profilu 265/50 a ochranný kryt motoru.

V interiéru FCC Fiat použil přepracovanou přístrojovou desku ze Stila, dvě kožené sedačky s pětibodovými pásy a sportovní volant s hliníkovými prvky.

Jan Cacek
Diskuze (19)
19. 10. 2006 19:54
Tak kdy?
Myslím, že to začlo Audi Steppenwolf a pak spousta dalších crossoverů, velmi si podobných. Tetelil jsem se blahem u VW (tuším concept A). Toto je přesně typ auta pro mě! Proč mi ho, sakra, nikdo nevyrobí???
19. 10. 2006 19:00
Sen sileneho tunera
Chapu, ze koncept je koncept a ma spise ukazovat mozny smer nez konkretni cestu, ale toto, podobne jako zminovany Iosis X je prilis i na koncept. Kdyz pominu prvni dojem, ze auto projelo necim skaredym a spodni pulka dostala alergicky zachvat a opuchla, moc dobre nechapu snahu kombinovat kupe (neprakticke auto pro radost) a SUV (prakticke auto), nejsem si jist, jestli z toho muze vzejit neco dobreho. Jeste bych to mozna pochopil u jine znacky (viz dnesni clane o budoucnosti Porsche), ktera ma image aut pro radost, ze neco podobneho zkusi. Nerikam, ze par detailu neni peknych (zadni svetla, predek po okno), ale kridlo, ktery spis vypada jako otevreny kufr, difuzor (s takovou svetlou vyskou?), pruduchy za prednima kolama (aby bahno letalo lepe a radostneji az na okna), kola takové velikosti, ze i Zetor Crystal dostane strach a skoci do prikopy... Mozna vedeli, proc s tim nesli do Zenevy.
19. 10. 2006 13:23
Re: Mila hracka
Ja som nenapísal, že mne sa to nepáči....
19. 10. 2006 10:52
Mila hracka
Maly batoh na velkych kolesach. Pripomina velku hracku. Ak sa im ten dojem podari zachovat aj v seriovej verzii, potom klobuk dolu. :yes: Nad jednou vecou sa ale pozastavim, preco maju skoro vsetky studie dravy, drsny, ba az nepriatelsky vyraz? Tie ksichty su moderne, dynamicke ale skarede. Uz ani neviem, kedy som na nejakej novinke alebo koncepte videl usmev s velkym U...