Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Panda 4x4 slaví 40 let limitovanou edicí. Je krásná, ale má jeden problém

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Fiat Panda s pohonem všech kol letos slaví už 40. narozeniny. Výrobce se je rozhodl oslavit limitovaným provedením.

Speciální verze dostala jméno 4x40° a v plánu je série pouhých 1983 kusů. Počet samozřejmě odráží rok, kdy Fiat na trh uvedl originální Pandu 4x4. Mimochodem - od roku 1983 Fiat prodal už skoro 800 tisíc exemplářů Pandy s pohonem všech kol.

Fiat 4x40° je omezená edice na počest 40. výročí Pandy 4x4

Limitka dostává slonovinový lak karoserie, zajímavá dvoubarevná 15palcová kola a černé kryty zpětných zrcátek. Design oživují také lakované boční lišty s červeným logem 4x40°, nad zadními blatníky se objevují samolepky zobrazující siluety původní i současné Pandy (první je na levém boku, aktuální generace na pravém) a B-sloupky zdobí odznak 4x40°.

Video se připravuje ...

V interiéru se opět objevuje slonovinový odstín, který najdeme na palubní desce a částech sedadel. Uvnitř samozřejmě nesmějí chybět emblémy odkazující na fakt, že jde o speciální výroční edici.

Výbava zahrnuje třeba LED denní svícení, přední mlhovky, zatmavená okna, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, kůží čalouněný volant, hlavici řadicí páky, multimediální systém se 7palcovým dotykovým displejem, rádiem DAB a podporou Apple CarPlay a Android Auto, automatickou klimatizaci nebo zadní parkovací senzory.

Pouze v Itálii, ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku

O pohonném ústrojí zatím Fiat mlčí, ale snad můžeme předpokládat, že malá čtyřkolka nabídne stejnou techniku jako aktuální Panda Cross 4x4. Pod kapotou by tak měl pracovat přeplňovaný dvouválec 0.9 TwinAir, poskytující maximální výkon 63 kW, spojený s šestistupňovou manuální převodovkou.

A teď k tomu problému, který se objevuje v titulku. Italská automobilka oznámila, že limitku nabídne pouze v Itálii, ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku. Cenu zatím neznáme.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
18. 6. 2023 10:26
No, takze Panda problem nema... max my.
Takze problem ma max ten, kdy by si ji u nas chtel koupit.
17. 6. 2023 10:43
Opravte si.
Dobrý den.
Jednak ta verze nedostala jméno, ale název (vzpomeňte si na ZŠ: jména mohou mít pouze živí tvorové, neživé věci mají název), a druhak slonovinový odstín je hodně odlišný od toho, v jakém laku tahle edice je.