Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Viaggio kombi, nástupce Marey Weekend, se zřejmě objeví v Šanghaji

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Fiat rozšiřuje čínskou řadu Viaggio. Na autosalon do Šanghaje nejspíš přiveze praktickou variantu kombi.

Kombíkové Viaggio se tak vlastně stane právoplatným nástupcem Marey Weekend, byť z Říše středu se nikam jinam exportovat nebude. Tedy alespoň prozatím. Doplňkové označení není v tuto chvíli známé, spekulace, zda oživí toto klasické jméno, tak nejsou namístě. Fiat chce v Číně oslovit mladé zákazníky s aktivním životním stylem a rád by dosáhl mety 300 tisíc prodaných aut ročně.

Turínský výrobce zatím ani neodhalil podobu auta, skici ukazují elegantní siluetu, která spíše připomíná pětidveřový hatchback než klasický kombík. Šanghajská premiéra nebyla dosud oficiálně oznámena, je však nejpravděpodobnější. Zkrátka a dobře, jde o časově nejbližší významnou automobilovou přehlídku, navíc v zemi výroby.

Pod kapotou bude jediný zážehový motor, turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 1.4 T-Jet. Klienti však dostanou na výběr dvě výkonové verze: 88 a 110 kW (120, respektive 150 k). Standardní přímo řazené převodné ústrojí má pět stupňů, na přání a za příplatek bude i šestistupňová dvouspojková převodovka.

O modelu Viaggio, který se zatím prodává jen v Číně, se poslední dobou živě diskutuje. Není jisté, zda se oklikou nedostane zpět do Evropy. Připomeňme, že vychází z amerického sedanu Dodge Dart, který je pro změnu upravenou a překarosovanou Alfou Romeo Giulietta. Viaggio by se mohlo stát nástupcem modelu Bravo, ale toho by měl zároveň suplovat crossover 500X.

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Avatar - Stejsn
16. 4. 2013 13:55
Re: Fiat ví
Taky si nad tím můžu hlavu ukroutit, že se mi div neodšroubuje 8-s
Avatar - sendador
16. 4. 2013 07:00
Re: Fiat ví
Presne ;-\
Avatar - beibej
15. 4. 2013 21:59
Fiat ví
že tady v evropě kombíku netřeba. tak možná v číně, kde mají rádi sedany to půjde líp na odbyt něž tady. holt serdžuo ví co dělat. >:D
15. 4. 2013 20:30
nástupce?
to autor trochu poplet, marea weekend měla nástupce stilo mw a sedan dostal nepřímého zástupce v modelu linea, který je sice založen na grande puntu,ale má prodloužený rozvor větší než měla marea a dokonce větši než mělo i stilo a taky je o dost delší než marea, jedině kde ubrala je 1cm na šířku,ale tak nikde není dáno, že nástupce musí být ve všech směrech vetší..že ty auta už nedosáhly takového úspěchu je věc jiná,ale ne o tom že by nebyl nástupce..
15. 4. 2013 20:22
Re: A Croma Fiatu nestačí?
croma byla zabitá cenou,jinak to není špatný auto,ale je to střední třída,tam fiat od původní cromy nebyl a bylo to dosti znát