Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Film Gran Turismo se představuje v oficiálním traileru

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Příběh filmu vychází ze skutečné události, kdy vítěz GT Academy vyměnil simulátor za závodní vůz.

Když se řekne Gran Turismo, většina z nás si vybaví herní sérii studia Sony. Na plátna kin však nyní míří stejnojmenný film, který veřejnosti připomene, že i od závodního simulátoru se dá propracovat až za volant skutečného závodního vozu.

Film totiž vychází ze skutečného příběhu, který v roce 2011 zažil Jann Mardenborough. Ten v rámci soutěže Nissan GT Academy dokázal porazit 90.000 soutěžících z celého světa, díky čemuž mohl usednout za volant skutečného závodního vozu Nissan během závodu Dubai 24 Hour. Závodění se přitom profesionálně věnuje dodnes.

Video se připravuje ...

V roli jezdce se představí herec Archie Madekwe, který je k evidentní nelibosti svého otce (hraje Djimon Hounsou) velkým fanouškem závodění v sérii Gran Turismo. Díky GT Academy však dostane šanci stát se skutečným závodníkem, což je myšlenka, kterou ve filmu prosazuje marketingový manažer Dany Moore, kterého hraje Orlando Bloom.

Cesta od simulátoru za volant skutečného vozu nicméně není snadná. Jezdec musí nejprve překonat nedůvěru instruktora Jacka Saltera, kterého hraje David Harbour, a následně se musí vypořádat i s nepříliš pozitivním přijetím ze strany profesionálních závodníků, mezi které se snaží dostat.

Video se připravuje ...

Trailer vypadá skutečně zajímavě a nabízí pohled jak na závodění na simulátorech, tak i pohled na skutečné závody. Hlavní roli mezi automobily si zřejmě střihne Nissan GT-R, který měl výsostné postavení i ve skutečné sérii Nissan GT Academy. Objeví se však i vozy Lamborghini, speciály LeMans a nejspíš celá řada dalších zajímavých vozů.

Sluší se přitom zdůraznit, že rozhodně nejde o žádný životopisný dokument. Film se pouze inspiroval skutečnou událostí, děj je však tradičně přibarven – jak už to u podobných filmů bývá. Ostatně děj se odehrává v současnosti, zatímco Mardenborough zvítězil v roce 2011. Nešlo navíc o prvního ani jediného úspěšného jezdce ze série Nissan GT Academy.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme