Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus spolupracuje s tureckou jedničkou v autobusové dopravě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost FlixBus se spojuje s lídrem autobusové dopravy v Turecku společností Kamil Koç ze skupiny Actera.

 

Globální poskytovatel mobility a turecká společnost Actera Group se dohodli na připojení největší dálkové autobusové přepravy v Turecku do sítě spojů FlixBus. Kamil Koç aktuálně obsluhuje 61 měst napříč zemí a jen v loňském roce společnost přepravila 20 milionů cestujících.

Nyní se nabídka spojů postupně začlení do rozsáhlé sítě FlixBus, nabízející aktuálně více než 350 tisíc spojení denně do 2000 destinací ve 28 zemích v Evropě a USA. Dohoda vstoupí v platnost po schválení regulačními orgány a očekává se, že bude dokončena v příštích několika týdnech.

Jochen Engert, CEO a zakladatel společnosti FlixBus, v souvislosti s oznámením o spolupráci se společností Kamil Koç uvedl, že po vyhodnocení stávajících aktivit se bude pracovat na dalším rozvoji sítě a optimalizaci spojů v na základě poptávky.

Společnost FlixBus vznikla v roce 2013 během deregulace trhu autobusové dopravy v Německu a rychle vyrostla na pozici poskytovatele s nejrozsáhlejší sítí dálkových autobusů v Evropě. Společnost Kamil Koç byla založena v roce 1926 a od té doby vytvořila rozsáhlou síť autobusových spojů přepravující více než 20 milionů cestujících ročně.

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme