Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixMobility rozšířila poslední kolo financování i o investora z České republiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

FlixMobility GmbH, mateřská společnost globálních platforem pro cestování FlixBus a FlixTrain, rozšířila poslední kolo financování „Série F“ spojením s dalšími investory.

FlixMobility GmbH uvádí, že mezi tyto investory patří společnosti Baillie Gifford, Luxor Capital Group a česká Odyssey 44, další investice přišly i skrze fondy a účty spravované společností BlackRock. Už v půlce července přitom financování odstartovaly investice od nových partnerů TCV a Permira a společná investice dlouhodobého investora HV Holtzbrinck Ventures a Evropské investiční banky.

Kapitál bude využitý na další globální expanzi, ale i ke spuštění úplně nové služby pro spolujízdu autem FlixCar, která v roce 2020 doplní stávající nabídku sítě FlixBus a FlixTrain a rozrůstající se nabídku zájezdové přepravy pod hlavičkou FlixBus Charter.

Společnost FlixBus cílí na vedoucí postavení na trhu v USA, v roce 2020 však plánuje vyslat zelené autobusy i na nové trhy do Jižní Ameriky a Asie. Pro vlaky FlixTrain znamená investice v příštím roce expanzi do dalších zemí EU v rámci postupující liberalizace evropského železničního trhu. Společnost současně počítá s investicemi do železniční sítě v Německu, kde FlixTrain již na několika železničních koridorech vlaky provozuje.

Nejnovější investoři se připojují ke stávajícím podílníkům FlixMobility vedeným globálním fondem General Atlantic a Silver Lake, lídrem v oblasti investic do technologií, kteří společnosti pomohli rychle vyrůst ze startupu na pozici globálního poskytovatele mobility.

FlixMobility poskytuje prostřednictvím 350 tisíc spojení denně a více než 2000 destinací cestování mezi městy milionům cestujících, přičemž jen v roce 2018 využilo autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain 45 milionů lidí.

FlixMobility v roce 2018 expandovala do USA, služby tak nabízí v celkem 29 zemích. Spolupracuje s více než 300 nezávislými dopravními partnery provozujícími autobusy i vlaky a vytvořila v tomto odvětví přes 10 tisíc pracovních míst.

V roce 2018 na železnici vyjel první vlak FlixTrain, který přenesl model FlixBusu do odvětví železniční dopravy v Německu. V roce 2019 společnost požádala také o přístup na železniční trasy ve Švédsku a ve Francii při přípravě na postupující liberalizaci evropského železničního trhu.

Přibližně 1300 zaměstnanců pracuje pro FlixBus a FlixTrain v 19 kancelářích a v 17 zemích. Díky místní spolupráci řízené z národních kanceláří je společnost schopna se neustále přizpůsobovat potřebám konkrétního trhu i lokálním zákazníkům.

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme