Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixMobility se stala poskytovatelem nejrozsáhlejší autobusové přepravy na světě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Po dalším roce rychlého růstu se společnost FlixMobility stala největším poskytovatelem autobusové přepravy na světě, co se rozsahu dostupných spojů týče.

Více než 350.000 denních spojení aktuálně propojuje lidi ve 29 zemích v Evropě a Spojených státech. To představuje meziroční nárůst počtu spojení o 40 %.

Díky obchodnímu modelu, v němž se tým FlixMobility stará o vývoj technologií, plánování dopravní sítě, cenotvorbu, řízení provozu, prodej a marketing, zatímco dopravní partneři řídí každodenní provoz autobusových a vlakových spojů, se společnost i nadále zaměřuje na inovace tradičního dopravního odvětví.

V loňském roce společnost FlixMobility vytvořila integraci s platebními službami Apple Pay a Google Pay, hlasovou službou Google Assistant, zdarma nabídla na palubě některých spojů v Las Vegas virtuální realitu a spustila vlastní technická řešení pro rezervace sedadel a sledování aktuální polohy autobusu.

Kromě inovací na palubě autobusů nabídla společnost FlixMobility v loňském roce dvě další služby: vlakovou přepravu FlixTrain v Německu a první plně elektrické autobusy na dálkových trasách ve Francii a Německu. Ty doplňují stávající síť FlixBusu a nabízejí další možnosti pro cestování napříč Evropou.

V otázce dopravní sítě podnikla společnost FlixMobility v roce 2018 velké kroky a zahájila provoz autobusových spojení na jihozápadě Spojených států. Ty spravuje nová regionální kancelář se sídlem v Los Angeles.

Americké spoje začaly jezdit v květnu do 27 destinací včetně Los Angeles, Las Vegas, Phoenixu a Tucsonu. Síť se pak rychle zdvojnásobila expanzí do celé střední Kalifornie a oblasti San Francisco Bay. V roce 2019 má rozvoj na americkém kontinentě pokračovat směrem do Texasu a na severovýchod od New York City.

Nabídka služeb zeleného dopravce každoročně roste i po celé Evropě. Vloni začal FlixBus provozovat autobusové spoje v Bělorusku, nové vnitrostátní spoje spustil v Belgii, Švýcarsku, Polsku a Švédsku a svou nabídku zdvojnásobil v regionu Beneluxu. Počet spojení a zastávek navýšil ve všech evropských zemích, kde v současné době působí. Na území Česka přidal do své sítě 30 nových zastávek.

FlixMobility za svůj prudký růst vděčí z velké části rozsáhlému a neustále rostoucímu týmu po celém světě. Přibližně 1500 zaměstnanců pracuje pro služby FlixBus a FlixTrain v 16 kancelářích a 14 zemích. Díky spolupráci s místními zaměstnanci se společnost dokáže nepřetržitě přizpůsobovat trhu i potřebám zákazníků v každém státě.

Kromě vlastních zaměstnanců spolupracuje FlixMobility s 300 dopravními partnery, kteří zaměstnávají více než 7000 řidičů autobusů FlixBus a strojvedoucích vlaků FlixTrain. Od začátku, kdy dopravce FlixBus otevřel v roce 2013 první spojení v Německu, pomohli společně více než 100 milionům cestujících dostat se do cíle jejich cesty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme