Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford B-Max: V Ženevě koncept, 2012 v prodeji

Diskuze (0)
Malé MPV, nepřímý nástupce Fordu Fusion, se začne na počátku roku 2012 vyrábět v Rumunsku.

Server Automotive News Europe dnes informoval o budoucnosti Fordu B-Max. Malé MPV se představí v březnu na autosalonu v Ženevě jako koncept, o rok později pak bude spuštěna jeho výroba. Jak již bylo oficiálně oznámeno dříve, tento model bude Ford vyrábět v bývalé továrně Daewoo v rumunském městě Craiova.

Ford B-Max se stane nástupcem modelu Fusion, který se těší u českých zákazníků stabilně vysoké oblibě, jak na našem trhu, tak v celoevropském měřítku se ale už začíná projevovat konstrukční stáří modelu. Fusion proto ve svém segmentu postupně klesl z 2. až na 5. místo a letos se v EU prodalo zatím 30 tisíc kusů (meziročně -36 %).

Zaměření nového modelu B-Max se posune více do kategorie MPV, nejbližším konkurentem má být nový Opel Meriva. Technika bude odvozena od aktuální generace Fordu Fiesta, uvedené v roce 2008. B-Max nabídne místo pro pět cestujících a podle zdroje z automobilky dostane posuvné zadní dveře.

Ford chce ročně vyrábět kolem 150 tisíc kusů. To je téměř dvojnásobek čísel, jakých dosahoval Fusion v nejúspěšnějších letech.

Diskuze (0)