Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco dostane další drsnou verzi, z továrny vyjede se šnorchlem a navijákem

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Šéf produktové komunikace Ford potvrdil příjezd nové verze modelu Bronco, která poprvé ve standardu nabídne i naviják a šnorchl.

Klasický Ford Bronco, tedy poctivý rámový offroad, je dnes v zámoří nabízen v několika verzích, včetně pár dobrodružně laděných, a současně dává zákazníkům k dispozici téměř nekonečný seznam příplatkové výbavy, která zahrnuje kempovací vybavení i offroadové úpravy. Již delší dobu se však objevují spekulace, že se nabídka výbav rozroste.

Tuto informaci pak nedávno na Twitteru potvrdil Mike Levine, ředitel produktové komunikace Ford North America, díky kterému už s jistotou víme, že nový speciál ponese jméno Everglades, inspirované slavným národním parkem v Miami, a na trh dorazí v létě příštího roku.

Příspěvek na sociální síti dodává, že Bronco Everglades bude vůbec první verzí, která bude z továrny standardně vyjíždět osazená navijákem a šnorchlem. Ostatně park Everglades je známý především svými mokřady, místními zdolávanými zejména na tzv. airboats, kde se šnorchl i naviják jistě uplatní.

Bližší informace k novince budou zveřejněny později, už nyní je ale téměř jisté, že se na přídí nového Fordu Bronco objeví kit s navijákem Warn, který má nosnost cca 4,5 tuny a je vybaven lanem o délce 30 metrů, dálkovým ovládáním a ve voze by nemělo chybět vyprošťovací vybavení. Ostatně tato sada se objevuje v příplatcích pro model Bronco za 3.500 dolarů (cca 76.500 Kč).

Vedle navijáku a šnorchlu by pak nový speciál mohl dostat také unikátní barvu exteriéru, které se objevila v uniklých materiálech chystaného objednávkového systému pod označením Desert Sand. Ve stejných materiálech navíc nechyběly ani informace o vývoji Bronca Raptor.

Video se připravuje ...

Kolem Fordu Everglades ovšem stále zůstává řada otázek. Stále například nevíme, jaké motory se objeví pod kapotou a zda Ford nechystá modifikace podvozku. Zajímavé také bude sledovat, zda naviják nezpůsobí problémy s přední kamerou či radarem potřebným pro adaptivní tempomat – v minulosti se totiž objevily podobné stížnosti.

V každém případě je jasné, že se Ford pokusí maximálně vytěžit obrovskou popularitu modelu a rozšířením nabídky se pokusí oslovit ještě větší procento zákazníků, kteří uvažovali například o Jeepu Wrangler Rubicon.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

16. 10. 2021 14:23
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/