Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford možná nabídne Bronco i v Evropě, naznačil šéf značky

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Vedení automobilky už prý čeká jen na rozhodnutí evropské divize. Otázkou ale zůstávají pohonné jednotky.

Příchod nové generace Fordu Bronco vyvolal obrovskou vlnu nadšení nejen v zámoří, kde se jedná o ikonický model, ale také na starém kontinentu. Ovšem zatímco v USA se zanedlouho otevřel příjem objednávek, které se během chvíle počítaly na tisíce kusů, do Evropy přišla zpráva, že máme smůlu.

Samozřejmě i nyní existují cesty, jak si Bronco v Evropě pořídit, úplně oficiální cestou to ale není. Situace by se však mohla změnit, jak během rozhovoru pro kolegy z Auto Express naznačil Ford CEO Jim Farley během Goodwood Revival, kam vyrazil závodit se svým Fordem GT40 z roku 1966.

Na otázku, zda se Bronco může dostat na evropské trhy, měl Farley s úsměvem odpovědět: „Už jen čekám, až se ti chlapi rozmyslí“ – což měla být narážka na vedení divize Ford of Europe. Samotný Farley přitom o možnostech Fordu Bronco v Evropě nepochybuje.

Když totiž dostal otázku, zda podle jeho názoru bude Bronco v Evropě fungovat, odpověděl pouze: „Absolutně, fungoval. Vidím všechny ty Defendery kolem – absolutně. Myslím, že by to fungovalo dobře.

Evropa by tak pro Bronco mohla být zajímavou příležitostí, nabízí se ovšem otázka, v jaké podobě by se Bronco na starý kontinent dostalo. Zda pouze v podobě menšího SUV Bronco Sport, které už jsme si mohli vyzkoušet, nebo i jako plnohodnotný rámový offroad Bronco.

Video se připravuje ...

Další neznámou by pak byly pohonné jednotky, kdy například velké Bronco může být osazeno buď 2,7litrovým motorem EcoBoost V6, nebo 2,3litrovým čtyřválcem EcoBoost. Menší Bronco Sport pak může být osazeno buď dvoulitrem, nebo patnáctistovkou EcoBoost. Všechny motory by se ale nejspíš negativně podepsaly na flotilových emisích značky.

Je tak možné, že si budeme muset počkat na elektrifikované verze, o jejichž příchodu se živě spekuluje již od představení nového Fordu Bronco. Ve hře by přitom mohl být jak plug-in hybrid, tak čistě elektrické Bronco. Na opačné straně spektra se pak očekává ještě Bronco Raptor, které by pro změnu mohlo v Evropě fungovat jako zajímavá specialita. 

Doporučujeme

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Doporučujeme

20. 9. 2021 20:26
Re: Ford je v Evropě...
Ten už ale bohužel nabízejí jen s automatem! :-O :-( :no:
Avatar - WinDiesel
20. 9. 2021 14:06
Re: Ne možná, ale je to 100% jisté
Jo. US a EU jsou za největší hlupáky.
Avatar - WinDiesel
20. 9. 2021 14:05
Re: Modlim sa
Ozval se hlavní bychar ...
Avatar - WinDiesel
20. 9. 2021 14:03
Snažíte se vyhnout dieselum...
Ale Defender je má, takže to bez dieselu ani nezkoušej že. :-)
20. 9. 2021 13:45
Re: Ne možná, ale je to 100% jisté
Jako VAG dopadnou všichni cizáci v Číně. Dotáhli know-how, systém výroby, vývojáře a číňanovi tak dokončili kruh. Ten se uzavřel, není důvod dál trpět cizáky na jejich trhu. Snad si nikdo nemyslí, že zájem o výrobky VAG z měsíce na měsíc skončil sám od sebe.