Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford C-Max: Také menší MPV modrého oválu čeká facelift

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
Po odhalení sériové verze většího S-Maxu tu máme další novinku od Fordu – faceliftovaný C-Max. Zatím ale ne celý.

Ford C-Max, druhé nejmenší evropské MPV od modrého oválu, se představí 17. září. Zatím se skrývá pod plachtou, automobilka uvolnila jednu jedinou fotku předního světlometu. I z ní je ovšem vidět dost. C-Max i jeho delší varianta Grand s bočními posuvnými dveřmi totiž dosud neměly přední masku ve stylu Aston Martinů. V souvislosti s touto dosti radikální proměnou se upraví i přední světlomety, zatímco dosud zasahovaly až do nárazníku, nyní tomu tam nebude. Mřížka je níže a ve spodní části mají vlnku.

Mlhovky se zvětšily a také jejich plastové rámečky prošly hodně velkou změnou. Vzhled musí být zkrátka a dobře jednotný. Původní chromovaná lišta tedy přijde u krátkého modelu i až sedmimístného Grandu vniveč, nová lichoběžníková maska je však také pokryta tímto kovem. Prostor, pohodlí i praktickou stránku věci si samozřejmě zachovají.

Co se objeví pod kapotou? Kromě velmi známých litrových tříválců EcoBoost se můžeme těšit dále na větší přeplňované zážehové jednotky stejné řady, ale objemu 1,5 l s výkony 110 a 132 kW. Milovníky nafty určitě potěší turbodiesely 1.5 TDCi se 70 a 88 kW, které oslavily premiéru ve Focusu. Ovšem nejen downsizingem živ jest evropský Ford, počítá se i s dvoulitrovými čtyřválci na naftu, které dávají 103 a 120 kW.

Světová premiéra se odehraje spolu s větším S-Maxem na pařížském Mondial de l'Automobile 2. října.

Aleš Dragoun
Diskuze (9)
16. 9. 2014 20:53
Re: zda sa ze svetla a maska z fiesty
ladič kanálu pro pamětníky >:D :yes: jinak FF MkII docela dobrý, až do FL, tím to, dle mého, Ford zvoral.
16. 9. 2014 20:30
Re: zda sa ze svetla a maska z fiesty
Bolo by to s ním dosť zle, keby nariekal nad starými autami od H/K >:D
16. 9. 2014 14:48
Re: zda sa ze svetla a maska z fiesty
Kluci, připadáte mi jako z Marsu. Podívejte se na Escort, Sierru a Scorpio. Podívejte se na Kadett, Asconu, Senator. Nebo W201, W124 a W126.

Odvoláváte se na něco, co platilo vždy. Firemní identita se držela, drží a držet bude.
16. 9. 2014 14:44
Re: zda sa ze svetla a maska z fiesty
To nic, Topper je notorickej ladič kanálu pro pamětníky. Neustále omílajíc tu samou frázi dokola u jakýkoliv automobilky (vyjma H/K).
A propos, nejhezčí běžnej Ford byl bezesporu FF MkI. Dvojka hodně slevila a FL to jen dokázal trochu upravit.
Avatar - wakantanka
16. 9. 2014 14:31
Re: zda sa ze svetla a maska z fiesty
Akože rozumiem tomu na čo narážaš, ale máš pocit že je to problém len u Fordu? Takáto unifikácia sa tiahne naprieč automobilovým spektrom. Písal som ti to v inej téme ale zopakujem, dnes všetci vrátane prémie hľadajú nejaký dizajn, ktorý ak je úspešný na jednom modeli aplikujú na ďalšie s väčšími či menšími zmenami vzhľadom k typu modelu. Takže ostáva jediné, buď sa ti daný smer páči alebo nie a vyberieľ si podľa toho veľkosť auta od konkrétneho výrobcu. Bohužiaľ je to tak ale nič s tým nenarobíš ani ty ani ja.