Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Focus: Hezčí vzhled, nové motory a plug-in hybrid

Jan Mička
Diskuze (128)
Ford Focus projde významnými změnami. Těšit se můžeme na pozměněný vzhled a novou pohonnou soustavu včetně plug-in hybridní verze.

Informace zveřejnil britský Autoexpress. Vůz se má totiž představit již na letošním ženevském autosalonu, který odstartuje v prvním březnovém týdnu.

Podle fotografie Autoexpressu dojde k přepracování přední části karoserie. Focus se tak blíže semkne se současně prodávanými modely, jako je SUV Kuga, nová generace Fiesty či pro evropský trh stále připravované Mondeo. Stranou nezůstane ani kapota, přední blatníky a záď.

Změn se nedočkáme pouze zvenčí, ale také uvnitř. Středová konzola by mohla být díky menšímu množství tlačítek uživatelsky přívětivější, zasáhne se také do ovládání klimatizace. S tím rovněž souvisí plány o dalším odlišení běžných modelů od ostré verze ST.

Novinky najdeme také pod kapotou. Základem i nadále bude litrový tříválec EcoBoost ve dvou výkonových variantách, stejně jako přeplňovaná zážehová šestnáctistovka (150 a 182 koní) a dvojice vznětových agregátů Duratorq (1,6 a 2,0 litru). Téměř jisté je i zahrnutí patnáctistovky Duratorq o výkonu 75 koní, kterou známe z modelu B-MAX, či zážehového EcoBoostu o stejném objemu. Automobilka tak reaguje na emisní kritéria trhů, jako je Rusko, Brazílie nebo Čína.

Tím ale souhrn novinek nekončí. V plánu je totiž také plug-in hybrid, který využije technologie použité u modelu C-MAX Energy či Mondeo Hybrid. To by mohlo znamenat kombinaci zážehového dvoulitru Duratec, elektromotoru a akumulátorů se zvětšenou kapacitou. Navíc se nezapomíná ani na čistě elektrickou verzi, která se prodává i v současnosti. Ta si však svou skupinu příznivců stále ještě hledá.

Jan Mička
Diskuze (128)
8. 1. 2014 20:53
Re: Sebareflexia
Začal jsi s rypáním sám doly vs horníci. Taky o tom víš prd. Kašpare

PS. Ano vím o motori jsem slyšel od východňára. Ostatní chodíte elektrickou.
8. 1. 2014 16:09
Re: Píšeš pekné bludy...
Prepáč. Ja som taký samovytáčací typ človek a takéto reči privádzajú do zúrivosti. Ideme kupovať auto do rodiny z tejto kategórie, takže som si dal námahu a hodil to na papier, zdvihol telefón resp osobne sa zastavil u všetkých možných, čo predávajú autá. Takže vychádzam zo skutočnosti a nie z toho, čo si myslím, že je pravda, lebo si to myslím len tak z brucha. Vychádzam z faktov a z toho, čo je reálne na trhu. Ja tu neprezentujem svoj názor, prezentujem tu fakt! Takže ak napíšem, že mnou popísané auto sa dá bez problémov zohnať za 15000 eur, tak je to fakt a nie blbosť, že také auto stojí 17 - 18tis, len preto, že si to myslím. V globále len to chcem povedať k internetovým diskusiám, že sem prispievajú často ľudia, čo vôbec nevychádzajú zo stavu veci, z reálu, ale z niečoho, čo si myslia, že je tak z mne neznámych príčin... Môžeme sa tu dohadovať a prekárať ohľadom dizajnu, lebo to je vec subjektívna ;-) A obhajovať výmysel tým, že je tvoj názor je... :no:
8. 1. 2014 13:29
Re: Sebareflexia
Slangových výrazů pro vězení máme v češtině vícero. "I wonder why." :-)

Jo, člověk se tím někdy pobaví. Báň je v každém jazyku psaná trochu jinak, ale má stejný původ (tedy v latině). Nicméně otázka, proč se horníkům říká, jak se jim říká, mi přišla zajímavá. Tak jsem to trochu rozepsal.
8. 1. 2014 13:02
Re: Píšeš pekné bludy...
Predajca Fordu? Alebo patent na rozum a odborník v oblasti marketigu a predaja? Ja píšem zásadne vlastný názor a prezentujem vlastný pohľad na vec. Môžem sa mýliť ale o školenie nemám záujem.
8. 1. 2014 12:59
Re: Sebareflexia
A vieš, kde si to počul o tom motori? Chcelo by to uvažovať a rozoznávať nárečia od spisovného jazyka.
A mimochodom, nikto tu na nikoho neukazuje prstom, ani sa nesmeje zo zvláštností v českom jazyku - nauč sa čítať a chápať, a potom si radšej rozmysli, či budeš rýpať, ty truľo.