Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford C-Max v USA nakonec pouze jako hybrid

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford mění své plány s modelovou řadou C-Max. Severoamerický trh se nedočká sedmimístného provedení a místo něj dorazí dvě hybridní verze.

Ford zveřejnil tiskovou zprávu, která odhaluje plány pro blízkou budoucnost. Do roku 2013 hodlá ztrojnásobit svou produkci elektřinou poháněných vozů a hybridů pro severoamerický trh.

V současnosti vyzdvihuje především úspěchy modelů Fusion Hybrid a Escape Hybrid, jichž se ročně prodá okolo 35.000 kusů. V roce 2012 hodlá Ford nabízet minimálně pět modelů s elektromotory. V roce 2013 chce vyrábět více než 100.000 elektromobilů a hybridů ročně.

V letošním roce se v USA rozjíždí prodej modelu Transit Connect Electric a koncem roku má do showroomů dorazit i Focus Electric. V následujícím roce se mají severoameričtí zákazníci dočkat modelů C-Max Energi a C-Max Hybrid.

Rozhodnutí investovat do zvýšení produkce hybridů založených na pětimístném C-Maxu nahrazuje předchozí plán Fordu. Ten předpokládal, že se severoamerický trh dočká kompaktního sedmimístného C-Maxu s druhým párem posuvných bočních dveří. Namísto něj ovšem dorazí kratší pětimístné provedení s alternativními pohonnými systémy.

Fordy C-Max Energi i C-Max Hybrid se budou stejně jako Focus Electric vyrábět pro severoamerický trh v továrně Wayne v Michiganu. Výroba v Evropě má být spuštěna ve španělské Valencii v roce 2013.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)