Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford EcoSport: Pro náročné Evropany

Tomáš Dusil
Diskuze (37)
V rámci ženevského autosalonu Ford oznámil, že koncem roku 2015 začne v Evropě prodávat výrazně modifikované SUV EcoSport.

Globální Ford EcoSport se vyrábí v Brazílii, relativně úspěšný je rovněž na starém kontinentě. Třeba v Británii se od dubna loňského roku prodalo na 4000 kusů. Vůz je nabízen rovněž v Německu. U nás však tento vůz zatím dostupný není.

V čem ony úpravy spočívají. Současný EcoSport vozí rezervní kola na pátých dveřích, podobně jako klasické offroady. To už v novém vydání údajně nebude. Další změny se očekávají v interiéru, konkrétně na přístrojovém štítu, jenž dostane chromované orámování „budíků“. Současným autům také chybí regulace podsvícení přístrojů a palubní desky. I to se má v budoucnu změnit.

Změní se i technika

Nový EcoSport nabídne také lepší jízdní vlastnosti. Konstruktéři zapracovali na zavěšení, konkrétně torzní příčku zadní nápravy a rovněž upravili odpružení. Vůz je nižší o 10 mm a rovněž dostal optimalizovaný stabilizační systém, jakož i elektromechanický posilovač řízení. Nově v nabídce bude zimní paket zahrnující vyhřívané čelní sklo, zrcátka a přední sedadla. Později, ještě v tomto roce má přibýt do výbavy zadní parkovací kamera.

„EcoSport je už v současnosti v Evropě docela populární. Zákazníci oceňují jeho flexibilitu, styl, a důraz na ekonomičnost provozu,“ říká Joe Bakaj, Vice prezident pro vývoj evropského Fordu.

„S“ jako Sport

V rámci Ženevy si svůj debut odbyla také sportovnější verze vozu, pojmenovaná příznačně EcoSport S. Oděna do modrého laku a se 17palcovými lehkými koly. Dalšími prvky jsou zadní difuzor, který je ale spíše na okrasu, než že by plnil svůj původní účel.

Tomáš Dusil
Diskuze (37)
9. 9. 2015 11:38
Re: sport???
Fiesta SuperSport už byla :-)

https://www.google.cz/search?q=fiesta+… />
Avatar - CountachSV
7. 3. 2015 08:20
OMFG
to je kentus >:D , oproti tomu se mi zdá i Edge (EdgeSport??) krásnej >:D >:D
Avatar - Rubb
6. 3. 2015 20:41
Re: sport???
Tohle bude v dieslu taky... nevím na co narážíš... ;-)
Avatar - 3_diamanty
6. 3. 2015 20:37
Re: kapota
hlavne nepoznam ziadne auto na svete ( okrem tohto fordu ) ktore by malo meter plechu na vysku nad prednymi kolesami ( pri pohlade zboku je to hrozny pohlad ) ... suhlas... ta predna kapota je vysoka ako trojity cheeseburger z mekaca a cele je to posadene na malych koleckach.... k tomu ten fordacky interier ktory mi vobec vizualne nesesi a mame na svete auto ktore by som zvolil snad len ak by som musel ( s 9tkou pri hlave ) .... nastastie ak sa nemylim u nas si ecosporta nekupime
6. 3. 2015 18:09
Re: Prodejně úspěšný?
Tak to mas recht! Fusion (ten europsky) bol sice len taka "krabica", ale v tom tvare sa dala najst urcita jednoducha krasa, vhodne doplnena nizkou cenou. Ak na niektore auto pasuje "to je take skarede, az je pekne", tak to sa asi hovorilo o starom Fusione...

Na druhej strane, u EcoSport-u mam dilemu, lebo sa stale neviem rozhodnut, ci mi na nom najviac vadi exterier, interier, alebo nazov.