Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Escape: nový vzhled pro modelový rok 2008

Libor Zezulka
Diskuze (50)
Nejprodávanější SUV automobilky Ford v USA se obléklo do nových šatů a dostalo i nový interiér.

Ford Escape, jenž patří mezi nejprodávanější kompaktní SUV v USA, automobilka do nového modelového roku 2008 vyzbrojila novým designem vnějšku i vnitřku. Vůz, jemuž zákazníci v Evropě říkají Ford Maverick, dostal novou celou přední část s masivnějším nárazníkem, bohatě chromovanou a rovněž podstatně mohutnější mřížku chladiče a nové přední světlomety.

Zadní část se změnila nepatrně, lehkou korekcí tvarů prošel nárazník a světlomety. Malá revoluce se však odehrála v interiéru. Palubní deska včetně středové konzoly má zcela nový tvar, středová konzola se rozšířila, protáhla a zhranatěla, takže působí moderněji. Modernizace postihla i přístrojovou desku. Ford v novém modelu Escape poprvé použil displej umístěný na vrcholu palubní desky ve výšce očí.

Zobrazují se na něm informace o vnější a vnitřní teplotě a informace z audiosystému. Escape modelového roku 2008 se může pochlubit také novým elektrickým posilovačem řízení, pasažéři se mohou těšit na klidnější a tišší jízdu danou lepším odhlučněním motoru a vylepšenou aerodynamikou. Pohon vozu zajišťují v USA dva zážehové motory, čtyřválec 2.4 litru a šestiválec s objemem 3.0 litry.

Zákazníci si budou moci pořídit Escape i v modelovém roce 2008 jako full hybrid s elektromotorem poskytujícím maximální výkon 70 kW a zážehovým čtyřválcem 2.4 litru o výkonu 98 kW. Escape hybrid je vybaven převodovkou CVT.

Libor Zezulka
Diskuze (50)
6. 12. 2006 06:41
Re: Ford...
Zabudol s pripocitat cestovne cez Atlantik a dovozni prirazku.... ;-)
5. 12. 2006 17:54
Re: Jaký máš metr?
Yaroukh neví kolitá bije. Mimo Klaudia tu snad nikdo Forda nekritizuje... jistě... tohle auto není Rolls... o tom ale ta polemika nebyla. Píšeš to přesně, do těchto aut se nestrakaj vyšlechtěné plasty, to jsou dříči... a opravdu za pár korun... člověk žasne. :yes:
5. 12. 2006 17:51
Re: Jaký máš metr?
za 406 ??? no podívej se na na c1 nebo 107 .... když si do nich objednáš sedačky jsi na stejné ceně :-)
Avatar - Lonestarstate
5. 12. 2006 17:31
Jaký máš metr?
Stavím se zde za Yaroukha. :-| Ford Escape je terénní vůz za 19 380 USD. To je vpravdě 406 000 KČ. Až dokáže neamerická značka (japonská, korejská, evropská), vyprodukovat VůBEC nějaký obdobný auto, který bude prodávat za 406 000, tak můžeme teprva začít porovnávat o kolik mm se propadne přístrojovka, když do ní dloubneš palcem. >:D Zatím se FORDu nikdo ani nepřiblížil. FORD :yes: :yes: :yes:
5. 12. 2006 12:11
Re: Ford...
...takze v prepocte cca 875.000,-Sk, resp.700.000,-Kc? Tak snad v najnizsich vybavach by tie plasty boli vzhladom na velkost auta adekvatne, ale aj tak, nejak mi to do takehoto auta nesedi. Tento Ford v tom nie je sam, ked som videl na vlastne oci zblizka novy Sebring, skoro som spadol z noh. Nechapem, ako za tu priseru zvnutra doslova olepenu nechutnymi plastami mozu davat ludia tolko prachov.