Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Expedition King Ranch a Platinum se vrací jako luxusní SUV pro rok 2020

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Ford s ohledem na rostoucí zájem zákazníků o model Expedition připravil pro modelový rok 2020 nové provedení, jímž oživuje tradiční označení King Ranch a dále vylepšil jeho vrcholnou verzi Platinum.

Ford Expedition se jako největší SUV své značky představil v první generaci na podzim roku 1996 a na trh zamířil jako nástupce tehdy odcházejícího modelu Bronco. V současnosti si tento model v nabídce značky Ford udržuje svou pozici největšího SUV a k zákazníkům míří od podzimu roku 2017 již ve své čtvrté generaci.

Ford uvádí, že zájem zákazníků o Expedition na severoamerickém trhu stoupá a zmiňuje, že v letošním srpnu zaznamenal o 56 % vyšší prodeje tohoto modelu oproti stejnému období loňského roku. Zvyšování popularity velkého SUV u zákazníků a dalšímu růstu jeho prodejů má v modelovém roce pomoci nové provedení, které nese tradiční označení King Ranch.

Novinka se pyšní specifickým barevným provedením masky chladiče, na níž chrom doplňuje odstín s názvem Stone Grey, který je v případě exteriéru velkého SUV použit mimo jiné i na krytech vnějších zpětných zrcátek, spodních částech nárazníků, bocích výsuvných schůdků pod prahy nebo podélných lištách na střeše. K poznávacím znamením nového provedení modelu Expedition pak patří i 22palcová kola a loga King Ranch na předních blatnících a zádi.

Interiér se může pochlubit použitím prémiové kůže Del Rio na všech sedadlech a řadě dalších částí v kombinaci s prvky obložení dřevěnou dýhou. Standardem je zde moderní multimediální systém, elektricky stavitelná sedadla a armáda asistenčních systémů zvyšujících bezpečnost provozu. Pod kapotou provedení King Ranch je stejně jako u ostatních zástupců modelové řady Expedition uložen 3,5litrový EcoBoost V6 s nejvyšším výkonem 280 kW (380 k) a točivým momentem 636 N.m, který spolupracuje s desetistupňovou automatickou převodovkou.

Ford Expedition Platinum, který i pro modelový rok 2020 zůstává vrcholným provedením, stojícím v nabídce i nad novou verzí King Ranch, se dočkal pouze kosmetických úprav, jejichž cílem je za pomoci nového koženého čalounění, některých prvků obložení a nového provedení 22palcových kol zvýšit jeho exkluzivitu.

Zdroj: Ford Motor Company

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
30. 9. 2019 10:59
moc pekne
tieto americke fordy ako F-series, explorer, mustang aj tento expedition sa mi fakt moc pacia... krasne auta.. neskutocne mi tu sedi ten ich dizajn a tak nejak si predstavujem skutocny ford... teda nie tak ako ecosport alebo fiestu ci focusacku kugu a dalsie europsko-cinske zuvacky ale tak ako toto https://img2.auto.cz/…ull/5947776_.jpg .. neskutocna parada ( aj interier ) ... a mozno aj jedno z najkrajsich SUV vobec spolu s explorerom ( pre mna urcite ) ... dokonala vizaz.. proporcie.. kabina... vsetko :yes: