Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo Vignale: První sériový zástupce luxusní divize

David Bureš
Diskuze (21)
O tvorbu luxusní verze Mondea se postará speciální centrum Vignale, které je součástí továrny Fordu ve Valencii.

Ford chce lákat zákazníky na luxusní zboží, když uvádí na trh prvního zástupce nové divize Vignale. Jejím první zástupcem je Mondeo Vignale, ještě letos bude následovat S-Max Vignale. Později se verze pojmenované po italské karosárně dočkají i Kuga nebo Galaxy.

Mondeo Vignale sází na luxusní interiér čalouněný kůží, který nabídne klidnější jízdu než standardní Mondeo. Vůz je vybaven systémem Active Noise Cancellation, který filtruje zvuk motoru. Systém pomocí tří mikrofonů monitoruje hluk v interiéru a pomocí hudebního systému vysílá opačné zvukové vlny, čímž zvuk agregátu tlumí. Zlepšena byla také zvuková izolace, klid v kabině má být podle Fordu na úrovni automobilů luxusních značek.

Zvenku je Mondeo Vignale možné rozeznat díky voštinové mřížce v masce chladiče nebo chromovaným detailům. Litá kola jsou 18palcová, nabídka barev zahrnuje metalické laky, mezi nimiž nechybí speciální odstín Vignale Nocciola.

Součástí výbavy je hned několik pomocníků: aktivní parkovací asistent, sledování dopravních značek nebo funkce automatického brzdění s detekcí chodců. Dále nechybí multimediální systém SYNC 2, diodové světlomety, přijímač digitálního rádia nebo navigace. Za příplatek je možné pořídit sedačky s masážní funkcí pomocí 11 nafukovacích polštářů.

Mondeo Vignale bude dostupný jako sedan a kombi. Nabídka motorů zahrne benzinový čtyřválec 2.0 EcoBoost (177 kW), turbodiesel 2.0 TDCi (132 kW) a 2.0 TDCi bi-turbo (154 kW). K dispozici bude i plug-in hybrid poháněný elektromotorem a čtyřválcem 1.5 EcoBoost o kombinovaném výkonu 140 kW.

Výrobu Mondea má na starosti továrna ve Valencii, kde bylo vybudováno speciální centrum Vignale. V něm se šest specialistů stará o úpravu vozu podle přání zákazníka. Auto je také pečlivěji kontrolováno, před odjezdem k zákazníkovi projde stovkou dodatečných kroků kontroly kvality. Specialitou Mondea Vignale bude také péče o zákazníky. Majitelé budou moci využít bezplatnou asistenci po telefonu dostupnou 24 hodin denně.

David Bureš
Diskuze (21)
Avatar - ladsla
19. 4. 2015 13:58
Re: Naozaj divízia?
googlovat umíš , zkus pohledat sám. co je arogantního na tom, že tu píšeš nesmysly bez toho že o tom něco víš ?
tvrdit o Vignale že to je jen výbava je prostě neznalost. tečka.
19. 4. 2015 12:05
Re: NEPOVEDENÁ KOPIE NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH !!
jj
[odkaz] [odkaz] [odkaz]
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - AUDIRS6
18. 4. 2015 20:50
ONE Ford ?
Ak je ich slogan pravdivy a modely 1 vzhladu pre cely svet maju byt cca +/- rovnake, tak pri troske odvahy by sa aj Europsky zakaznik mohol dockat ...hmm, tazko sa mi to pise...A8-my od Fordu ? >:D >:D >:D >:D
[odkaz]
Avatar - wakantanka
18. 4. 2015 20:38
Re: NEPOVEDENÁ KOPIE NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH !!
Zajdi si do Presova. Uz ho maju na salone. Co som zbezne omrkol nevyzera to strasne skoro ako liftback.
18. 4. 2015 12:43
Re: NEPOVEDENÁ KOPIE NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH !!
To bych jel radši do Vladivostoku. Z Košic do Blavy radši letět.