Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang 2015 jako shooting brake? Proč ne...

Michal Fokt
Diskuze (7)
Nejnovější grafická kreace pana China ukazuje kupé Ford Mustang v překvapivě sexy provedení Shooting Brake. Kdyby se tím Amíci inspirovali, nebylo by to vůbec špatné.

Dnešní doba je v autoprůmyslu velmi příznivě nakloněna všemožným křížencům nebo chcete-li crossoverům, takže lze jen těžko odhadnout, co se produktovým plánovačům urodí v hlavě. Většinou to sice skončí u oplastovaného silničního auta se zvýšeným podvozkem, popřípadě u SUV, co vypadá jako silniční auto, ale ani jedno není zrovna tím, co bychom rádi viděli u sportovního kupé.

V takovém případě se koketuje (byť s realizací už to bývá horší) spíš s myšlenkou praktičtější verze takového auta, která byla ve druhé polovině minulého století určena pro aristokraty se zálibou ve střelbě - shooting brake. A právě takovou "kombi" verzi kupé Ford Mustang teď navrhl malajsijský rezident Theophilus Chin. Verze s protaženou zádí ne každému kupé sluší, ovšem k robustnímu, vysokému pontonu Stangu se postupně svažující masivní zadní sloupek náramně hodí. Pšššt, působí to možná dokonce lépe, než původní kupé.

Ba co víc, nešlo by u Mustangu o žádnou novinku, s tímto nápadem přišel v polovině padesátých let Arthur Camp - na jeho podnět vyrobil Joel Patrick sklolaminátový shooting brake hardtop na kabriolet Mustang 1955. Kreaci pojmenovali Hobo, ale neujala se - málokdo byl ochoten se věnovat 15 minut montáži, popřípadě demontáži, nehledě na neskladnost hardtopu.

Jak se ovšem dá předpokládat, je to vysloveně virtuální projekt, Ford o takové verzi zcela jistě neuvažuje. Když nedopadne ani u Audi...

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - cerrbion
4. 2. 2015 09:29
A dále
SUV, hybrid, VAN a diesel.. fuj
Avatar - Hittman
4. 2. 2015 08:17
Ford
Mustang jako dodávka? Proč ne ;-\
Avatar - flyboyeda
3. 2. 2015 23:20
Trapný
:no:
3. 2. 2015 19:36
OMG
Co jste mu to udělali? Jakoby nestačilo, že ho przníte čtyřválcem :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - Barrichello
3. 2. 2015 16:12
Jen to ne
proboha :no: :no: :no: