Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang GT – legenda žije dál

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Dvě nové studie Mustang GT coupé a convertible (kabriolet) představil Ford na právě zahájené North American International Auto Show v Detroitu. V roce 2004 bude zahájena sériová výroba!

Dvě nové studie Mustang GT coupé a convertible (kabriolet) představil Ford na právě zahájené North American International Auto Show v Detroitu. V roce 2004 mají noví sérioví Mustangové navázat na 39 let dlouhou historii této americké legendy a 8 miliónů prodaných kusů.

Dva dvoumístné automobily Mustang GT, jsou svým designem velmi blízko připravovaným sériovým modelům. Agresivní maska chladiče a charakteristické přední světlomety jednoznačně identifikují příslušnost k řadě Mustangů. Pod kapotou našel místo motor V8 o objemu 4,6 l. I boční profil studie je atraktivním spojením retro a moderního designu, když nechybí krátký přední převis, typické vstupy vzduchu před zadními koly a negativně skloněná přední maska. Koncepty jsou postaveny na upravené podvozkové platformě Fordu Thunderbird, s pohonem zadních kol.

Design studií vznikl ve Fordově studiu Living Legends v Dearbornu a v California Design Center.

Ondřej Láník
Diskuze (36)