Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang má na kontě nový světový rekord

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Belgické testovací centrum Lommel automobilky Ford se stalo místem pro vytvoření nového světového rekordu v podobě největšího konvoje vozů modelové řady Mustang.

Zástupce všech generací modelu Ford Mustang, vyráběných od roku 1964 do současnosti, hostilo 7. září letošního roku belgické testovací centrum Lommel tohoto amerického výrobce. Výsledkem se stal nový světový rekord v počtu vozů Ford Mustang, účastnících se jednoho společného setkání.

Na výjimečnou akci se sjelo celkem 1326 vozů Ford Mustang, což znamená, že byl pokořen poslední rekord, který byl stanoven 3. prosince roku 2017, kdy mexická Toluca hostila celkem 960 automobilů tohoto typu.

Pro stanovení nového rekordu museli účastníci akce absolvovat jízdu v konvoji, který neměl mezi jednotlivými vozy mezery větší než 20 metrů. Vedle této jízdy pak v rámci akce došlo i na seřazení vozů na jedné ploše a jejich speciální choreografii k 55. výročí modelové řady Mustang. Součástí akce pak byl mimo jiné i průlet stíhacího letounu North American P-51D Mustang.

Ford v souvislosti s novým rekordem modelu Mustang uvádí, že v Belgii se prodává více těchto vozů na obyvatele než v jakékoliv jiné evropské zemi a i proto bylo testovací centrum Lommel zvoleno pro uspořádání této výjimečné akce.

Ford pak ještě nezapomíná připomenout, že Mustang byl v roce 2018 nejprodávanějším sportovním kupé na světě již čtvrtým rokem v řadě. V první polovině roku 2019 pak pokračoval růst tržeb, což v Evropě zaznamenalo 5500 prodaných vozů, což je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 3,7 procenta.

Zdroj: Ford Motor Company

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme