Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford na týden zastaví výrobu v Rumunsku

Jan Mička
Diskuze (9)
Ford v září na týden zastaví výrobu modelu B-Max. Důvodem je slabá poptávka po nových vozech.

Automobilka začala v rumunské Krajově vyrábět model B-Max již loni. Denně zde z montážní linky sjede 370 nových vozů a dokončeno je kolem tisícovky motorů. Díky nízké poptávce však musí být výroba v září na sedm dní zastavena. Nastalá situace postihne 2.500 zaměstnanců, čili asi polovinu celkového počtu. Během nucené dovolené budou pracovníci dostávat 80% denního platu.

Ford loni oznámil, že kvůli slabé poptávce uzavře v Evropě tři továrny a zruší 6.200 pracovních míst. Podle šéfa evropské divize automobilky se však žádná další restrukturalizační opatření neočekávají. Nadále se bude udržovat výroba v rovnováze s poptávkou.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - Atlis
31. 8. 2013 23:55
Re: S úžasným 1,0 ecoboostem a ono se to neprodává?
to je sice pekne, ale to napisali pisalkovia. ford nikdy b-max neplanoval ako nastupcu fusiona a nikdy o nom ako o takom nepise.

za teoretickeho nastupcu je mozne povazovat ford ecosport.
31. 8. 2013 20:37
Re: S úžasným 1,0 ecoboostem a ono se to neprodává?
no predstav si, ze ja som vsade cital, ze nahradza fusion napr.

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
...

Avatar - Atlis
31. 8. 2013 15:56
Re: S úžasným 1,0 ecoboostem a ono se to neprodává?
b-max nikdy nebol deklarovany ako nastupca fusionu.
31. 8. 2013 10:23
Re: S úžasným 1,0 ecoboostem a ono se to neprodává?
ten ford sa nepredava koli tomu, ze to bol dekralovany nastupca fusionu, pricom oproti fusionu ma cenu o 50% vyssiu, a tak teda moze mat fantasticky motor, moze mat fantasticke dvere, ale jednoducho koli cene to bude mat minimalne predaje, uz pred par mesiacmi tu bola sprava, ze ford znizuje kapacitu vyroby b-maxu o 50% a teraz este dava zamestnancom volno, pretoze navzdor marketingovemu vymyvaniu mozgov a masivnej reklame sa ludia nenechali nachytat na tento model - ktory nie je ani velky, ani lacny. Ak by ford znovu obnovil vyrobu fusionu, tak tie predaje povodneho fusionu budu omnoho vyssie, ako toho nepodarku
31. 8. 2013 08:54
To bych bral
Dostávat 80% platu a zároveň moci se věnovat něčemu dalšímu, to by byl zlatý důl :-) . Předpokládám tedy, že do práce během té doby docházet nemusí a že jim to ani nebudou odečítat z řádné dovolené.